• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Zgodovina

Prve vaterpolske tekme v Kamniku segajo v leto 1932 in so bile izpeljane v sklopu plavalnih tekmovanj, kjer je bilo še plavanje in skoki v vodo. V obdobju od leta 1932 in pa nekje do leta 1950 je bilo na sedanjem mestu olimpijskega bazena Kamnik zgrajena Nevljica in s tem bazen za plavanje, vaterpolo in skoke v vodo. Po letu 1950 je bila zgrajena betonska školjka, vaterpolo se je v tem obdobju še vedno igral v sklopu plavalnih tekmovanj.

Začetki Vaterpolskega društva Kamnik segajo v leto 1971, ko se je po zaslugi Staneta Schnabla in Vojka Podvrščeka začelo resnejše delo z mladimi, še vedno v sklopu plavalnega kluba. Kamničanom so zavidljivi rezultati prinesli prepoznavnost.
Uvedba vsakodnevnih treningov tudi v zimskem času je dala sadove že leta 1974, ko so kamniški vaterpolisti prvič postali pionirski prvaki Slovenije. Absoluten vrhunec pa so dosegli leta 1975, ko je članska vrsta osvojila naslov najboljšega v Sloveniji in se celo borila za vstop v takratno drugo jugoslovansko ligo. Čeprav pri tem niso bili uspešni, so kamniški vaterpolisti vsekakor opozorili, da jim upravičeno pripada pomembno mesto v slovenskem vaterpolskem prostoru, in se postavili ob bok sicer vse do danes zelo uspešnim ekipam iz Kranja, Kopra, Ljubljane in Maribora. V druščino drugoligašev so bili Kamničani uvrščeni 1976, tam so igrali do 1983.

Z odhodom obeh že omenjenih gonilnih sil kamniškega vaterpola iz sedemdesetih letih, Staneta Schnabla in Vojca Podvrščka, je klub začel nazadovati. V klubu je ostalo nekaj mladeničev brez organizacijskih izkušenj, treningi so ponovno potekali le preko poletja, največja tekma pa je bil lokalni derbi Vrhpolje : Kamnik. Dva dotlej ključna igralca kluba, Matjaž Reisner in Dare Homar pa sta se preselita h konkurenci v Koper (Reisner) in Kranj (Homar). Kamniški vaterpolo je v osemdesetih letih dejansko nazadoval tako daleč, da so se v Kranju udeleževali le še iger v rekreacijski ligi.

Leta 1993 se je kamniški vaterpolo začel vračati na stare tire, ko se je odprlo kamniško kopališče. Trend ponovne rasti na pota stare slave pa se ponovno obrne sredi devedesetih let in traja vse do današnjih dni. Klub je saniral vse svoje dolgove, konec leta 2001 je bilo ustanovljeno Vaterpolsko društvo Kamnik pod vodstvom Dareta Homarja. Pričelo se je s sistematičnim in aktivnim delom z mladimi navdušenci vaterpola, kar je kmalu prineslo nove rezultate, ki se vrstijo še danes. Vsak dosežek posebej predstavlja potrditev, da je način dela z mladimi pravi in da se trdo delo obrestuje.

Vaterpolsko društvo Kamnik s svojim trenerskim kadrom zelo uspešno deluje tudi pri vzgajanju preko 50 otrok od 4. leta starosti dalje. Ogromno je k takšni uspešnosti izobraževanja pripomoglo odprtje zimskega bazena v CIRIUSU jeseni 2007, ki je najmlajšim v Kamniku omogočil nemoteno vadbo skozi vse leto, ne samo poleti, ko je sezona odprtega bazena.


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica