• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Jubilejni 30. Dan Vaterpolistov

Ob Dnevu vaterpolistov vsako leto v kamniškemu bazenu Pod Skalo pridejo na svoj račun vaterpolisti in njihovi navijači. Letos se je tako odvil jubilejni že trideseti Dan vaterpolistov, ki je v petek in soboto privabil ogromno število ljudi.

Dogajanje so v petek začeli veterani. Domači Kamničani so se pomerili z ekipo Mroža. Po izenačenem uvodnem delu je domačim igralcem ob zaključku zmanjkalo sape za končnih 10:4. Sicer je navijače dvignil v zrak predsednik kluba Darko Homar, ki je z nekaj potezami spravljal v obup gostujočo obrambo.

Sledila je prijateljska tekma slovenske reprezentance U15, ki se je pomerila z vrstniki iz Varaždina in zabeležila končnih 15:3 v svojo korist.

V soboto so zopet začeli vaterpolisti U15. Na turnirju je najprej slovenska izbrana v prvem polfinalu bila prepričljivo boljša od PD Maribor (26:1). Druga finalna vstopnica je pripadala domačemu Calcit, ki je bil boljši od Varaždina (15:4). Zmagovalka turnirja je bila na koncu izbrana vrsta Slovenije, ki je bila boljša od Calcita (24:1).

Osrednja pozornost je tudi tokrat pripadala našim najmlajšim, ki igrajo v kategoriji malčkov U12. Za bučno podporo s tribun so kot vedno poskrbeli starši. Na koncu je Calcit dosegel končno peto mesto, za tretje sta se udarili domači ekipi Kopra in mariborskega Branika, ki je na koncu slavil z 6:2. V finalu sta se pomerili ekipi iz Hrvaške, kjer so bili prepričljivo boljši igralci iz Rovinja z 14:1.

Veliko število vaterpolistov in obiskovalcev se je udeležilo streljanja petmetrovk, kjer je bil po kar enajstih krogih najnatančnejši Triglavan Luka Vujanović, ki je v super finalu med drugim premagal tudi reprezentančnega vratarja Gašperja Žurbija iz kamniškega Calcita.

Sledila je uradna otvoritev Dneva vaterpolistov, kjer je bil osrednji govornik kamniški župan Matej Slapar. Med drugim je ob 30-letnici Dneva vaterpolistov izročil posebno priznanje dolgoletnemu predsedniku kluba Darku Homarju. Posebno priznanje za udeležbo na vseh tridesetih dnevih vaterpolistov sta prejela Jaka Mikoletič in v imenu društva vaterpolskih sodnikov Slovenije Tevž Suhadolnik. Dogodek je povezovala Ajda Sokler.

Pred podelitvijo medalj našim najmlajšim je sledil plesni nastop kamniškega plesnega kluba Šinšin in navijaške skupine Leaders Unified iz Domžal. Po finalnih nastopih vaterpolistov U15 je sledil drugi vrhunec Dneva vaterpolistov.

Novo izvoljeni predsednik vaterpolske zveze Slovenije Matjaž Štandeker je pred mikrofon povabil Martina Puša. Martin je leta 2022 po dolgih letih kot kapetan članske izbrane vrste popeljal ekipo na evropsko prvensto, ki je bilo v Splitu. Ocenil je, da je čas, da prepusti mesto v reprezentanci mlajšim igralcem. Seveda je njegov prihod po priznanje pospremila pomlajena slovenska reprezentanca, ki mu je naredila pravi špalir.

V nadaljevanju je sledila revijalna tekma slovenske reprezentance, kjer so se med seboj pomerili mladi proti nekoliko starejšim igralcem. Po začetnem vodstvu mlajše generacije so vajeti prevzeli starejši za končnih 7:5.

Seveda je za hrano, pijačo in srečelov kot vedno skrbela odlična ekipa iz kamniškega kluba, ki je pod vodstvom Mije Kordež svoje delo opravila z odliko.

Že konec tega tedna sledi drugi odločilni krog kvalifikacij v članski konkurenci, kjer si bo slovenska reprezentanca skušala priboriti vstopnico za EP, ki bo prihodnje leto v Izraelu. Tekme bodo potekale na zunanjem kranjskem bazenu v petek, soboto in nedeljo. Na širšem seznamu sta tudi Calcitovca vratar Gašper Žurbi in Aleksander Cerar.

Več na https://zvds.si/reprezentanca/reprezentanca-clani/2024-european-water-polo-championships-qualification-round-2-men/


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica