• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Polfinale pokala: Remi Calcita proti Slovanu

Čeprav je Ljubljana Slovan na povratni polfinalni tekmi pokala Slovenije v Kranju igrala neodločeno (11:11) s Calcit Water Polom, se je zanesljivo uvrstila v veliki finale. V njem se bo v soboto, 17. decembra, pomerila z branilcem naslova, AVK Triglavom, ki je tudi na povratni tekmi v gosteh premagal Grafist Koper (9:6).

Večjo prednost so si na prvi polfinalni tekmi priigrali ljubljanski vaterpolisti, ki so na Kodeljevem s 16:6 premagali Kamničane. Tudi glede na formo, ki sta jo obe ekipi prikazali na drugem turnirju Alpe Waterpolo lige, je bilo težko pričakovati, da bi varovanci Gašperja Šenice v Kranju lahko presenetili Ljubljančane. Že po polovici tekme, čeprav so aktualni slovenski podprvaki vodili s 6:5, je bilo jasno, da to ne bo dovolj velika prednost, da bi v drugem polčasu lahko računali na zmago z več kot desetimi goli razlike. V začetku tretje četrtine so sicer povedli s 7:5, vendar je dobro minuto pozneje Enej Potočnik izid že izenačil (7:7), neodločeno pa je bilo tudi ob koncu tekme.

Kranjčani so v Koper prišli s prednostjo šestih golov (17:11). Toda podobno kot v Kranju je bilo tudi v koprskem olimpijskem bazenu ob polovici tekme bolj ali manj jasno, kdo se bo uvrstil v finale. V tekmi, v kateri sta bili boljši del ekip obrambi, so gostje na polovici tekme vodili z golom prednosti, pred vstopom v zadnjo četrtino že za tri. Svoj prvi gol v članski konkurenci je za kranjsko ekipo dosegel šele 15-letni Nace Štromajer.

»Čestitam fantom za uvrstitev v finale. Z obrambo smo lahko zadovoljni, glede napada pa je bilo slabo, preveč napak in kompliciranja. Je pa res, da smo v zadnjem času ‘pojačali’ plavanje na treningu in se je mogoče zato tudi poznala utrujenost. Vemo pa, da lahko in da bomo igrali veliko bolje,« je po tekmi dejal Krištof Štromajer, trener AVK Triglava.

Povratni polfinalni tekmi pokala Slovenije

Calcit Kamnik : Ljubljana Slovan 11:11 (3:3, 3:2, 3:4, 2:2)
Strelci: Stele, Gledec, Žurbi in Briški 2, Blažević, Cerar in Bergant 1; Potočnik 4, Cuomo in Stefanović 2, Čanč, Žiberna in Fakin 1.
*Prva tekma 16:6 za Ljubljano Slovan.

Grafist Koper : Triglav Kranj 6:9 (1:1, 1:2, 2:4, 2:2)
Strelci: Sajko in Jačimović 2, Krivičić in Giorgi 1; Lah, Rajlić in Paunović 2, Troppan, Vončina in N. Štromajer 1.
*Prva tekma: 17:11 za AVK Triglav

Miha Štamcar, vaterpolo.info

foto: Timotej Erce

VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica