Vaterpolisti Calcita do druge zmage v mednarodni ligi, v soboto jih čaka povratni dvoboj za pokal Slovenije

V organizaciji VK Ljubljana Slovan je pod balonom bazena Kodeljevo potekal drugi turnir Alpe Waterpolo lige. Kamniški vaterpolisti so bili polovično uspešni. V soboto 3. decembra jih čaka povratni dvoboj v slovenskem pokalu proti ljubljanskim vaterpolistom.

Alpe Waterpolo League

Calcit Water Polo – AVK Triglav 5:17 (1:5, 0:4, 0:2, 4:6)

Po lažji poškodbi se je v ekipo vrnil prvi vratar Calcita Gašper Žurbi, ki je namesto med vratnicami zaigral kot levi zunanji. V dvoboju lanskoletnih finalistov slovenskega državnega prvenstva so Triglavani že do polovice tekme rešili vprašanje zmagovalca. Šele 12 sekund pred koncem uvodne četrtine so Kamničani dosegli svoj prvi gol na tekmi, uspešen je bil Blaž Briški, vendar so pred tem Kranjčani v polno zadeli že štirikrat. V drugi in tretji četrtini so kranjski vaterpolisti svojo mrežo ohranili nedotaknjeno, po drugi strani pa so svojo prednost le še večali. Pred zadnjo četrtino so vodili že z desetimi goli prednosti, Kamničani pa so svoj drugi gol na tekmi dosegli v prvi minuti zadnje četrtine. Uspešen je bil Goran Blažević. Calcit je zadnja gola na tekmi dobil v zadnji minuti.

Strelci: Blaž Briški, Martin Stele, Goran Blažević, Blaž Belentin, Rok Bergant po 1; Nikola Rajlić, Aljaž Troppan po 4, Jan Justin 3, Dejan Gostić 2, Benjamin Popović, Nikola Lukić, Marko Gostić, Juš Vončina po 1.

Calcit Water Polo – ASV Wien 15:9 (4:2, 4:2, 4:1, 3:4)

Po sobotnem porazu s Kranjčani je Calcit veliko boljšo igro prikazal v dvoboju z Dunajčani. Z golom Leskovca so v četrti minuti povedli z 2:0, s prednostjo dveh golov pa so odšli tudi na prvi odmor. Sredi druge četrtine so Dunajčani izid izenačili na 4:4, po izenačenju pa so Kamničani z dvema goloma Leskovca, ki je na koncu dosegel kar šest golov, ter po enim Martina Steleta in Blaža Briškija, na menjavo strani odšli s prednostjo štirih golov. Tudi v tretji četrtini so bile vajeti igre v rokah kamniške ekipe, ki je dobro minuto pred zadnjim odmorom vodila že z 12:4. Tekma je bila odločena, v zadnji četrtini pa so Dunajčani le še ublažili visok poraz.

Strelci: Tilen Leskovec 6, Martin Stele 4, Blaž Briški 3, Goran Blažević, David Lukić po 1; Robert Matanović 4, Mladen Savić 2, Botond Sarandi, Adam Mitruk, Aleksandar Lekić po 1.

Pokal Slovenije

V soboto bodo Kamničani v kranjskem bazenu na povratni tekmi za pokal Slovenije gostili ljubljanske vaterpoliste. Slovan, ki je vodilni tudi v AWL ligi, je na prvi tekmi predvsem v drugi četrtini naredil veliko razliko in na koncu prepričljivo premagal Calcit s kar desetimi goli razlike. Seveda se varovanci trenerja Gašperja Šenice ne bodo predali in bodo naredili vse, da dokažejo, da se lahko enakovredno kosajo s trenutno najbolj vročo ekipo v Sloveniji.

Tekma bo v POB Kranj od 18. ure naprej, tudi s spletnim prenosom, vabljeni!