Vaterpolisti Calcita srebrni!

V tretji tekmi finalne serije za naslov članskega državnega prvaka so igralci Calcita po porazu zasedli končno drugo mesto. Pred polnimi tribunami navijačev v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju so po napeti tekmi Triglavani po štirih letih ponovno dvignili pokal za naslov državnega prvaka potem, ko so šele v zadnji četrtini strli odpor igralcev Calcita. Za Kranjčane je to že osemnajsti naslov državnih prvakov, prvi po letu 2018, Kamničani so ostali pri enem.

Srebrna medalja za člane Calcita

Kranj, 18. junij 2022

AVK Triglav – Calcit Waterpolo 15:12 (4:3, 4:3, 3:6, 4:0)

Kranj – POB Kranj, sodnika: Kavčič, Pančur; delegat: Stanišić.

AVK Triglav: Beton, Popović, Kadivec 3, Rahne 1, Lah 3, Gostić, Pušavec 4, Rajlić 1, Vončina 1, Justin, Paunović 2, Štirn in Kos. Trener Krištof Štromajer, pomočnik Jaka Mikoletič.

Calcit Waterpolo: Žurbi, Gole, Stele 4, Gledec 4, Lukič, Kordež, Blažević, Brišnik, AL. Cerar 1, Briški 1 in Bergant 2. Trener Aleš Komelj, pomočnik Gašper Šenica.

Od vseh ekip na slovenskem prvenstvu je imel strateg kamniške ekipe Aleš Komelj največ dela, da je uspel sestaviti ekipo za vsako tekmo posebej. Po tem, ko so kamniške vrste zapustili številni igralci, je klub prvič v svoje vrste pripeljal dva tujca Gorana Blažića in Ivana Gledca. Vse bolj vidno vlogo so začeli prevzemati mlajši igralci. Številne poškodbe, bolezni in kazni (prepoved igranja treh tekem) igralcev so Calcit spravile v velike težave. Zaradi tega se je tudi zmanjšala motiviranost, tudi po tem, ko je takrat Calcit še kot državni prvak ostal brez predstavnika v slovenski članski reprezentanci na kvalifikacijah za EP. To naj bi se sicer po odličnih predstavah na prvenstvu zdaj spremenilo. Na srečo sta se v ekipo vrnila Sebastjan Novak in Tilen Leskovec, v vratih je Žurbija odlično zamenjal Gašper Jeran.

V tretji finalni tekmi so rahlo pobudo imeli domači igralci, kjer so z dvema zadetkoma mladega Kranjčana Jaše Laha držali Calcit na zadetku prednosti. Na drugi strani je kapetan Calcita Martin Stele prikazal najboljšo igro v tem prvenstvu, saj je z nekaj evrogoli poskrbel za izenačenje in da se Kranjčani do polčasa niso preveč oddaljili. Med vratnicami je blestel Gašper Žurbi, ki si je z odličnimi predstavami prislužil vabilo v člansko izbrano vrsto pred bližnjim EP, ki bo letos v Splitu.

V drugi del so ob zaostanku dveh zadetkov bolje vstopili Kamničani. Najprej je zadel Aleksander Cerar, izenačil je Rok Bergant. Sledila je izenačena tekma, kjer so si Kamničani ob zaključku tretje četrtine celo priigrali zadetek prednosti. Triglavani, za katere je bil osnovni cilj, da ponovno osvojijo naslov državnega prvaka, je bil to pravi rezultatski šok. Potek tekme je vplival tudi na najboljšega slovenskega vratarje v vrstah Triglavanov Jureta Betona, ki ga je za nekaj minut zamenjal Gregor Kos. Po tretji izključitvi Berganta je Komelj ostal še brez stebra v obrambi, ob tem, da tako ali tako svoji ekipi zaradi bolezni dalj časa ne bo mogel pomagati Luka Sokler. Calcit tako ni več zmogel ustaviti Triglavanov, ki so prišli do zaslužene zmage in osvojitve naslova državnega prvaka.

Za Calcit Waterpolo so v letošnji sezoni igrali: Martin Stele, Gašper Žurbi, Jaša Gole, Blaž Briški, Ivan Gledec, Goran Blažević, Luka Sokler, Aleksander Cerar, Rok Bergant, David Lukič, Matic Kordež, Gašper Šenica, Gašper Brišnik, Gašper Jeran, Tilen Leskovec, Sebastjan Novak In Marko Pilić. Trener Aleš Komelj.

foto Gašper Šenica