• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

V finalu Calcit Waterpolo začel s porazom, sledi tekma Pod Skalo

V kranjskem olimpijskem bazenu se je začela finalna serija za naslov članskega državnega prvaka v vaterpolu. Triglavani, ki v tej sezoni še niso zabeležili poraza, so bili prepričljivo boljši od državnih prvakov iz Kamnika. Calcit bo skušal serijo izenačiti pred svojo publiko Pod Skalo v sredo, 15. junija, ob 19. uri.

AVK Triglav – Calcit Waterpolo 17:4 (2:1, 3:1, 8:0, 4:2)

Kranj – POB Kranj, sodnika: Margeta, Carič; delegat: Stariha.

AVK Triglav: Beton, Popović 1, Kadivec 3, Rahne 1, Lah 3, Rajlić 1, Pušavec 1, M. Gostič, Vončina 4, Justin 1, Paunović 2, Štirn, Osel. Trener: Krištof Štromajer, pomočnik Jaka Mikoletič.

Calcit Waterpolo: Žurbi, Gole, Stele, Lukić, Gledec 1, Leskovec 1, Blažević, Al. Cerar 2, Briški, Bergant, Jeran. Trener: Aleš Komelj.

Za branilce naslova Calcit Waterpolo je v bil v letošnji sezoni zaradi številnih odhodov, poškodb in bolezni glavni cilj priti med prve tri na prvenstvu. Z uvrstitvijo v finale so tako presegli zastavljen cilj. Žal so pred finalom ostali še brez prvokategornika Luka Soklerja, ki bo okreval kar nekaj mesecev, kar velja tudi za prekaljenega Gašperja Šenico. Se je pa v ekipo vrnil Tilen Leskovec, ki si je sicer včeraj "priboril" rdeč karton s pravico zamenjave, vendar bo lahko na veselje bučnih kamniških navijačev lahko zaigral že v sredo.

Calcit se je po lanski sanjski sezoni, kjer so v vitrino postavili kar dvojno krono, letos prvič soočil kot branilec naslovov. Prvi je načel mrežo Calcita Jaša Kadivec. Ekipi v nadaljevanju nista postregli z zadetki, na sredini prve četrtine je povišal Jan Justin. Šest sekund pred iztekom četrtine je prvi gol za Calcit dosegel mladi reprezentant Aleksander Cerar, ki je z močnim strelom premagal prvega igralca tekme Jureta Betona. Druga četrtina se je začela podobno kot prva z dvema zadetkoma v gostujoči mreži, kjer je odlične obrambe sicer prikazal tudi Gašper Žurbi. Za razburljivo nadaljevanje je poskrbel Tilen Leskovec za zmanjšanje na 4:2. Sledile so štiri minute brez zadetkov, slabo minuto pred polčasom je za Triglavane povišal Andraž Pušavec.

Tretjo četrtino bi Kamničani najraje kar pozabili. Domača ekipa je ob boljši telesni pripravljenosti nasula v kamniško mrežo kar osem zadetkov. Trener Triglavanov Štromajer je tako po delnem rezultatu 10:0 dal priložnost še ostalim igralcem. Tekmo je s štirimi streli zaključil najboljši strelec tekme Juš Vončina.

Izjavi

Jaša Lah, igralec AVK Triglava: »Na začetku smo se še malce lovili, toda v nadaljevanju smo se razigrali in brez večjih težav prihajali do golov. Visoka zmaga nas ne sme uspavati, kajti to je bila šele prva finalna tekma, zato moramo v nadaljevanje finalne serije v vsako tekmo vstopiti, kot da je 0:0 v zmagah. Že v Kamniku nas čaka veliko težja tekma, Kamničani bodo zagotovo želeli izkoristiti prednost domačega bazena, na nas pa je, da jim to preprečimo.«

Blaž Briški, igralec Calcit Waterpola: »V tekmo smo dobro vstopili in prvi dve četrtini še držali korak z domačo ekipo, toda v tretji četrtini nas je preprosto zmanjkalo. Poraz je res visok, vendar se ne predajamo. Prepričan sem, da bomo že v Kamniku prikazali boljšo igro in verjamem, da ob pomoči gledalcev lahko pridemo do ugodnejšega izida.«

Na tekmi za tretje mesto je bil ljubljanski Slovan na gostovanju v Kopru za zadetek boljši od domačega Grafista. Tako lahko Ljubljančani že v sredo osvojijo končno tretje mesto.

Sledi

Finale
igra se na tri dobljene tekme

Kamnik – bazen Pod Skalo, 15. junija ob 19. uri
CALCIT WATERPOLO (3) – AVK TRIGLAV KRANJ (1) 0:1

Za tretje mesto
igra se na dve dobljeni tekmi

Ljubljana – Kodeljevo,15. junija
VK LJUBLJANA SLOVAN (4) – GRAFIST KOPER (2) 1:0

Za Calcit Waterpolo Aleksander Sokler
naslovnica - Rok Bergant (12), boju z Jašo Kadivcem (3) / foto Vid Šenica

VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica