• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Derbi med Calcitom in Slovanom v znamenju rdečih kartonov, na koncu zaslužena zmaga Ljubljančanov!

Težko pričakovan derbi je potrdil pričakovanja, da bo tekma napeta in polna strasti.  Kamnik, ki bo zopet šele ob zaključku prvenstva zaigral v domačem bazenu Pod Skalco je potreboval vsaj remi. Točko bo tako močno okrnjen iskal pri neposrednem tekmecu za drugo mesto Grafistu iz Kopra. Slovan je tudi z boljšo fizično pripravljenostjo zasluženo zmagal in še vedno upa na tretje mesto, kjer bi se tako v polfinalu izognil favoriziranim Triglavanom.

Calcit Waterpolo - VK Ljubljan Slovan 11 : 15 (3:3, 3:4, 5:4, 0:4)

Kranj – Pokriti olimpijski bazen Kranj, 122 gledalcev, sodnika: Kavčič, Suhadolnik, delegat V. Podvršček.
Calcit Waterpolo: Briški 4, Stele, Sokler in Leskovec 2, Blažević 1, Lukič, Kordež, Novak, Cerar, Jeran, Gole, Bergant in Žurbi. Trener Aleš Komelj.
VK Ljubljana Slovan: Stefanović 10, Puš 2, Potočnik, Fakin in Salihi 1, Čanč, Kirasič, Radovanović, Čarni, Kirasič, Zidar, Petrovčič in Karničar. Trener Jure Škof, pomočnik Nikola Hajdin.

Na tekmo sta se po daljši odsotnosti na veselje "domačega" moštva vrnila Sebastjan Novak in Tilen Leskovec, ki dokazuje, da je še vedno odličen strelec. Oba igralca bo Calcit v nadaljevanju še močno potreboval, najprej v boju za drugo mesto, ki v polfinalu prinaša prednost domačega bazena.

Tekmo je boljše začel Slovan, ki je po uspešno izvedeni petmetrovki Stefanovića, ki je bil z neverjetnimi desetimi goli prvi strelec tekme in hkrati s 56 goli tudi vodilni strelec članskega prvenstva. Ljubljančani so zaigrali praktično z vsemi najboljšimi in ob dobri fizični pripravljenosti držali Kamničane daleč od gola. Kljub temu sta se ekipi po stalni izmenjavi v vodstvu po treh četrtinah razšli z 11 : 11.

Zadnja četrtina se je začela s tretjo izključitvijo organizatorja igre pri Calcitu Blaževića. Sodnika sta že prej neodločno posegla v pregrobo igro Soklerja in Fakina, zaradi česar se je v nadaljevanju vse še samo stopnjevalo ... V nadaljevanju si je vratar Calcita Jerana prislužil rdeč karton potem ko se ni mogel sprijazniti z odločitvijo sodnika, ki je pokazal petmetrovko, čeprav je bil prekršek storjen na šestih metrih. V vratih ga je zamenjal še en povratnik pri Calcitu  Žurbi. Slabo minuto in pol pred koncem sta se pred golom Calcita nadaljevala grobo igro že prej omenjena igralca. Mednju se je z nešportno potezo vmešal Žurbi po tem, ko sta bil nad njim storjena dva prekrška, ki jih je sodniška dvojka spregledala. Vsi trije so si skočili v lase in si na koncu prislužili rdeče kartone brez pravice zamenjave. Ob vsem tem si je rdeč karton prislužil še Leskovec na klopi Calcita. Boljše pripravljeni Ljubljančani so tako zadnjo četrtino dobili 4 : 0 in tako zasluženo odnesli tri točke iz Kranja.

Izjavi po tekmi

Jure Škof, trener Slovana: »Začetek tekme je bil zelo izenačen. Obe ekipi sta igrali trdo obrambo skozi celotno tekmo. V tretji četrtini smo povedli za dva gola, vendar so nas Kamničani ujeli. Na koncu se je pokazala boljša pripravljenost naše ekipe. Dobro smo igrali tako z igralcem več kot tudi z igralcem manj. Vsi igralci so odigrali celotno srečanje tako, kot smo se dogovorili.«

Aleš Komelj, trener Calcita: »V soboto smo odigrali ligaško tekmo z Ljubljano. Cilj nam je bil, da osvojimo vsaj točko za osvojitev drugega mesta po rednem delu. Žal se nam ni izšlo. Tekma je bila slaba, enako naša igra, sojenje je bilo slabo za obe ekipi. Vseeno smo v prednosti za osvojitev drugega mesta, vendar moramo korektno odigrati še zadnje tri tekme rednega dela.«

V nadaljevanju bo Slovan gostil Triglavane, okleščen Calcit gre na težko gostovanje v Koper, kjer se bo verjetno odločalo o drugem mestu po rednem delu državnega prvenstva.


Statistika tekme

vir novice: vaterpolo.info
naslovnica - / fotografije Aleksander Sokler

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica