• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Kamniški vaterpolisti Calcita iz gostovanja v Banja Luki z zmago!

Ekipa Calcit Waterpola je bila na težkem gostovanju pri vedno boljšem Borcu iz Banja Luke, ki gostuje v slovenskem državnem prvenstvu. Aktualni državni prvak kljub številnim poškodbam ključnih igralcev zaseda odlično drugo mesto in je na dobri poti, da se ponovno uvrsti v veliki finale, kjer bi branil naslov prvaka!

Banja Luka – Mestni olimpijski bazen, gledalcev 489, sodnik: Đorđević, delegat: Blagojević. 

DP člani, 7. krog

Borac Banjaluka : Calcit Kamnik 5:9 (1:2, 2:3, 1:1, 1:3)
M. Miletić, Kajtez, Kopanja, Novak in Lagundžić 1; Gledec in Briški 3, Sokler, Blažević in Bergant 1.

V šestem kolu je Calcit odpravil mlado ekipo mariborskega Branika z 17:10, kjer je trener Aleš Komelj zaradi rdečega kartona prepustil vodenje ekipe Primožu Romšaku, ki je delo opravil odlično in ob tem dal priložnost tudi številnim mladim igralcem.

Ekipa Calcita se je tako močno oslabljena ekipa odpravila na težko gostovanje v Banja Luko, kjer jih je pričakala mlada borbena ekipa Borca. V kamniški ekipi ni bilo kapetana Martina Steleta, prav tako po operaciji okreva prvi vratar Gašper Žurbi. Poleg tega je že dalj časa odsoten Gašper Šenica, poškodovan je Gašper Brišnik. V vratih je Žurbija zamenjal četrti Gašper, Gašper Jeran, ki je kljub daljši odsotnosti priskočil na pomoč in svoje delo opravil z odliko. Calcit je na tekmi držal minimalno razliko in šele ob koncu strl borbene Banjalučane za končnih 9:5.

V nadaljevanju prvenstva bodo tako kot kaže zdaj, Calcitu v borbi za drugo mesto najnevarnejši igralci Grafista iz Kopra. Drugo mesto prinaša prednost domačega terena in glede na zadnjo finalno tekmo v Kamniku tudi glasne domače navijače. Triglavane bo pred končnico težko zriniti iz prvega mesta, kjer se bodo v polfinalu verjetno pomerili z Ljubljanskim Slovanom.

U12 in U13

Med mlajšimi selekcijami so v kategoriji U19 Kamničani tretji, po dveh odmevnih zmagah pod taktirko Romšaka so naši najmlajši v kategoriji U13 v državnem prvenstu ob tekmi manj kar tretji z enakim številom točk kot ljubljanska ekipa Slovana.

Na turnirju so se naši najmlajši U12 predstavili v krajšem posnetku. Več tukaj ...

Članska reprezentanca

Vaterpolo se poleg tega zopet postavlja na mednarodni zemljevid, slovenska članska ekipa se je po odličnih predstavah v domačih kvalifikacijah verjetno uvrstila na evropsko prvenstvo, upamo, da bo prevladal zdrav razum in da se na seznamu zopet pojavijo člani državnih prvakov - Briški, Žurbi in Stele, ki so bili edini črtani med petindvajsetimi izbranci ...

Izjave po tekmi

Lestvica:

AVK TRIGLAV KRANJ 7 tekme – 21 točk
CALCIT WATERPOLO 6 – 15
VD GRAFIST KOPER 7 – 13
VK LJUBLJANA SLOVAN 8 – 9
VK GORICA 8 – 9
VK BORAC 7 – 7
AVK BRANIK MARIBOR 7 – 0

Naslovnica – Aleksander Cerar v akciji / foto Aleksander Sokler

Več na zvds


Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica