• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

KOMELJ OSTRO: O ZADNJI ZMAGI IN OBJAVLJENEM SEZNAMU SLOVENSKE ČLANSKE VATERPOLSKE REPREZENTANCE

Aleš Komelj si je po zmagi Calcit Waterpola proti neposrednemu tekmecu Slovanu iz Ljubljane in objavljeni slovenski članski vaterpolo reprezentanci vzel čas in za vaterpolo.info spregovoril nekaj tudi kritičnih besed.

Aleš Komelj, trener Calcita po zmagi v Ljubljani: »V soboto smo imeli drugo tekmo v DP. Pomerili smo se proti VK Ljubljana Slovan, ki je za nas tradicionalno neugoden nasprotnik in sicer na njihovem terenu na Kodeljevem. Tekmo smo za razliko od predhodne igrali v močnejši postavi.  Začeli smo dobro. Do polčasa sta obe ekipi igrali izenačeno. V 3. četrtini je sledil padec Slovana, kar smo dodobra izkoristili in izdatno napolnili mrežo nasprotnika. V zadnji četrtini se nam je močno poznala utrujenost. Slovan se je s hitro igro močno približal. Tudi z malo sreče smo zadržali nekaj prednosti in tekmo uspeli zmagati. Seveda smo dodali samo delček v mozaiku, saj bo pot do končnice še zelo dolga.
Pohvalil bi prav vse igralce, ki so nastopili na tekmi, saj so vsi od sebe dali svoj maksimum«.

Aleš, ki trenutno velja za največjega strokovnjaka v slovenskem vaterpolu se je dodaknil tudi končnega izbora slovenske reprezentance.

Komelj: »Sedaj sledi reprezentančni premor, ker bodo v tem tednu potekale kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Žal me žalosti dejstvo, da naši igralci niso prišli v ožji izbor za nastop na tem turnirju, poleg tega smo še vedno aktualni članski državni prvaki. Če samo omenim kapetana Calcita Martina Steleta, odličnega vratarja Gašperja Žurbija, talentiranega branilca Aleksandra Cerarja in druge. Po mojem skromnem športnem prepričanju je bila kvaliteta vedno pred kvantiteto treninga. Naj na koncu dodam še znamenit rek Franceta Prešerna "Le čevlje sodi naj Kopitar", torej drznil sem si vzeti pravico, da izrazim kot strokovnjak za vaterpolo o tem izboru svoje mnenje.«

Za portal vaterpolo.info je nato spregovorilo še nekaj Calcitovcev.

Gašper Žurbi, golman: »Ko sem prebral seznam sem bil šokiran. Poklicalo me je nekaj fantov, ki je slišalo, da ne želim braniti barve slovenske reprezentance. S selektorjem sva se o tem pogovarjala in vedno sem bil pripravljen igrati. Oba s Steletom sva bila kar dvakrat v karanteni, nato sem še zbolel in tako nisem smel priti na zbor reprezentance,« je dejal razočarani Žurbi, ki je po kakovosti drugi golman v slovenskem prvenstvu.

Blaž Briški: »Selektor me ni nikoli poklical. Ko sem na seznamu videl, kdo vse je na spisku sem bil razočaran,« je bil kratek Briški.

Darko Homar, predsednik Calcit Waterpola: »Osebno sem mnenja, da bi morali Žurbi, Stele, Briški in Cerar biti celo na ožjem seznamu in še kdo na širšem. Reprezentanca naj bi povezala slovenski vaterpolo, tako pa ... ,« je zaključil vsega hudega vajen Homar.

Zakaj so pri aktualnem državnem prvaku tako vznemirjeni. Poglejmo samo eno dejstvo. Na krovno Evropsko vaterpolsko zvezo je bil poslan širši seznam 25 igralcev. Iz tega seznama so bili po odločitvi strokovnega štaba črtani trije igralci, vsi iz Calcita in sicer Žurbi, Stele in Briški. Na širšem seznamu je ostal zgolj mladi branilec Aleksander Cerar, ki pa skoraj nima nobenih možnosti, da bi zaigral na turnirju. Sicer pa naj si o vsem tem vsak sam ustvari svoje mnenje.

Vsekakor pa si vsi želimo, da bi bila reprezentanca uspešna in da se uvrsti na Evropsko prvenstvo, ki bo v Splitu.

foto Aleksander Sokler
vir vaterpolo.info


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica