• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Vaterpolo derbi pripadal kamniškemu Calcitu

 

Aktualni državni prvak kamniški Calcit Waterpolo se je v derbiju 3. kroga državnega prvenstva pomeril z Slovanom in prepričljivo ugnal ljubljansko moštvo za končnih 15:10.

Ljubljana – Kopališče Kodeljevo, sodnika: Radonič, Homovec.

DP člani, 3. krog

Ljubljana Slovan : Calcit Kamnik 10:15 (1:2, 2:3, 2:7, 5:3)
Stefanović in Čanč 3, Potočnik, Babić, Čarni in Salihi 1; Stele 6, Al. Cerar 3, Gledec in Briški 2, Blažević in Bergant 1.

Calcit je zabeležil prvo zmago v članskem državnem prvenstvu. Za prvega favorita letošnjega prvenstva velja Triglav iz Kranja. Za preostale tri finalne vstopnice se bodo pomerile tri izenačene ekipe in sicer Koper, Ljubljana in aktualni državni prvak Calcit.

Obe ekipi sta v letošnjem državnem prvenstvu do zdaj odigrali po eno tekmo, Ljubljančani so doma morali priznati premoč Koprčanov, medtem ko so bili od močno oslabljenega Calcita boljši Triglavani.

V ekipo se je po daljši odsotnosti vrnil Martin Stele in dokazal, da velja za enega najboljših igralcev v prvenstvu. Prvi je načel mrežo Slovana prav Stele. Kamničani so v prvemu polčasu zadeli kar šestkrat okvir vrat in tako zaključili polčas z dvema zadetkoma prednosti. V vrata se je po poškodbi vrnil Žurbi in je z neverjetnimi obrambami paral živce nasprotnika. Stele je v tretji četrtini dosegel kar štiri gole in je bil s skupno šestimi prvi strelec tekme.

V zadnjo četrtino je Calcit vstopil s sedmimi zadetki prednosti in tekmo varno pripeljal do konca. Še vedno po poškodbi okreva Gašper Šenica, ki je bil tokrat pomočnik trenerja Aleša Komelja, ki je bil po tekmi vidno zadovoljen.

Izjava po tekmi

Ivan Gledec, igralec Calcita: »Torej čestital bi fantom za zmago, res smo tekmo dobro odigrali, predvsem prve tri četrtine. Sicer  smo v zadnji malo popustili, vendar smo bili v obrambi na nivoju. Vrnil se je po pavzi tudi Stele, ki je dal res nekaj lepih golov. Kot ekipa smo pomagali eden drugemu in upam, da bomo tako nadaljevali vse do finala s Triglavom, tam naj zmaga najboljši«

Lestvica:

AVK TRIGLAV KRANJ 4 tekme – 12 točk
VD GRAFIST KOPER 2 – 6
VK GORICA 2 – 3
CALCIT WATERPOLO 2 – 3
VK LJUBLJANA SLOVAN 2 – 0
VK BORAC 1 – 0
AVK BRANIK MARIBOR 3 – 0

besedilo/foto Aleksander Sokler

Več na zvds


Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica