• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Calcit Waterpolo ne bo ubranil naslova Pokalnega prvaka

Za vstop v finale bi morali Kamničani premagati kranjske vaterpoliste ob pogoju, da bi bil v Ljubljani Koper boljši od Slovana. Oba scenarija sta žal padla v vodo.

PP člani, 5. krog

Calcit Kamnik : AVK Triglav Kranj 9:13  (2:2, 0:5, 3:2, 4:4)

Gledec 4, Stele 2, Blažević, Al. Cerar in Briški 1;  Kadivec 4, Popović in Paunovič 2, Rahne, Pušavec, Lah, Rajlić in Štirn 1.

Tekmo je z golom ob igralcu več odprl kapetan Calcita Stele. Po izenačeni prvi četrtini je sledila črna druga, kjer so Triglavani nasuli Kamničanom kar pet golov, kar je bila tudi prednost ob polčasu. V tretji in četrti četrtini so vedno borbeni igralci Calcita igrali izenačeno in rezultat le nekoliko ublažili. S štirimi zadetki se je izkazal Gledec, ki je prispeval tudi zadnja dva zadetka.

Na listi strelcev je na visokem četrtem mestu v članskem pokalu z enajstimi goli Blaž Briški, le za gol na šestem zaostaja mladi članski reprezentant Aleksander Cerar.

Izjavi po tekmi:

Aleš Komelj, trener Calcit Waterpola: »Včeraj smo odigrali zadnjo pokalno tekmo. Triglavani so bili boljši z rezultatom 13:9. Tekmo smo izgubili na njihovih pol protinapadih ob slabi realizaciji z igralcem več. Žal se nismo uvrstili v finale pokala. Vseh šest tekem smo odigrali korektno in borbeno. Nobeden nas ni nadigral, kar je lepa napoved za državno prvenstvo. Lovorika od lanske sezone nam pomeni največ. Potrudili se bomo, da bomo težko prodali svojo kožo. Od 1. maja naprej želimo domače tekme igrati v našem zunanjem bazenu, kjer nam pred domačimi navijači mora uspeti.«

Gašper Žurbi, golman: »Kljub porazu proti Triglavu, ki nam je dokončno zaprl vrata pokalnega finala, moramo  gledati pozitivno naprej. Dokazali smo, da smo kljub močno spremenjeni ekipi konkurenčni vsem ekipam v ligi. Lansko leto smo težke tekme obračali v svojo korist, letos se nam je v pokalu dogajalo ravno obratno ... V ključnih trenutkih nam sreča ni stala ob strani, poleg tega pa je težko izkoriščati prednost domačega bazena, če le tega nimaš. Sedaj imamo čas, da se v miru pripravimo na državno prvenstvo, kjer verjamemo, da se lahko ponovno potegujemo za prvaka. Čeprav je poletje še daleč, pa že vsi nestrpno pričakujemo domači kamniški bazen in s tem tudi izjemno vzdušje, ki ga pričarajo naši navijači.«

Lestvica: Triglav 18, Ljubljana 9, Calcit 5 in Koper 2.

Malčki - U12

V kategoriji malčkov so naši najmlajši Calcitovci na turnirju zabeležili dve zmagi proti PD Maribor s kar 11:0 in proti Kopru z 2:10. Premoč so morali priznati le ljubljanskemu Slovanu z 13:5.

Mlajši dečki - U13

Po petih odigranih tekmah je Calcit Waterpolo zabeležil tri zmage ob enem neodločenem rezultatu in porazu. Boljši so bili proti AVK Maribor z 8:6, PD Maribor z 12:6 in Kopru z 11:6. Neodločeno so igrali proti Slovanu z rezultatom 8:8, poraz so zabeležili proti Triglavanom z 12:2.

Mladinci - U19

Mladinci so bili polovično uspešni. Zabeležili so poraz z 15:8 proti Triglavanom in zmago z 18:6 proti Crikvenici.


Aleksander Sokler
foto Neža Grošelj

 

 


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica