Calcit Waterpolo si je z remijem močno priprl vrata za vstop v finale

PP člani, 5. krog

Koper 1958 : Calcit Kamnik 11:11 (2:4, 3:3, 2:2, 4:2)
Jačimović 3, Šulić, Anzeljc in Sajko 2, Janošević in Koder 1; Bergant 3, Stele, Sokler in Al. Cerar 2, Gledec in Briški 1.

Kamniški vaterpolisti so tokrat gostovali v koprskem olimpijskem bazenu. Calcit je povedel z dvema zadetkoma Berganta, ki je bil najboljši strelec svoje ekipe. Ob polčasu je imel Calcit ob izenačeni tekmi lepo prednost dveh golov. Koprčani se niso predali in so prišli do izenačenja na sredini tretje četrtine, vendar sta Cerar in Gledec zopet naredila razliko dveh zadetkov.

Ko je imel Calcit v roki žogo za povišanje na tri zadetke, je sodniška odločitev neenotnih sodnikov dokončno na klop poslala kapetana Steleta. Domačini so odgovorili z delnim izzidom 3:0 in prešli v vodstvo. V napeti končnici je najprej Calcit povedel, nato pa je Koper štirideset sekund pred koncem izenačil in znova presenetil Kamničane.

Na drugi tekmi so Triglavani proti Slovanu visoko zmagali s kar 15:6 in potrdili uvrstitev v finale.

Calcit Waterpolo za uvrstitev v finale potrebuje zmago proti vodilnemu Triglavu, Slovan mora proti Kopru igrati neodločeno ali zgubiti. Calcit bo proti Triglavanom igral v soboto ob 20.45.

Izjava po tekmi

Aleš Komelj, trener Calcit Waterpola: »Tekmo smo začeli bolje kot ostale. Vendar namesto, da bi nasprotniku ušli za štiri ali več zadetkov smo mu dopustili, da se je približal in celo povedel. Na koncu je bil spet remi, ki nam v lovljenju za finalno vstopnico ne pomaga prav veliko. Kar nekaj naših igralcev včeraj ni bilo razploženih, podobno velja zame, saj sem tekmo slabo vodil in zato prevzemam vso odgovornost. Edino kar nas krasi vseh pet kol pokalnega tekmovanja je naša konstantnost. Na tem moramo graditi v drugi polovici sezone v državnem prvenstvu.«

Lestvica: Triglav 15, Ljubljana 6, Calcit 5 in Koper 2.

Aleksander Sokler