Prva zmaga članov Calcit Waterpola!

Kamniški vaterpolisti Calcit Waterpola so zabeležili prvo člansko zmago v novi sezoni potem, ko so premagali vedno neugodne tekmece iz Ljubljane.

PP člani, 4. krog

Calcit Kamnik : Ljubljana Slovan 9:7 (2:1, 1:2, 3:1, 3:3)
Blažević in Briški 2, Sokler, Gledec, Šenica, Al. Cerar in Bergant 1; Potočnik 3, Burger 2, Stefanović in Čanč 1.

Kamniški vaterpolisti so tokrat v "domačem" bazenu gostili VK Slovan Ljubljana. Calcit se je po tem, ko je klub po osvojitvi dvojne krone zapustilo osem prvokategornikov, že dodobra uigral in tako zabeležil prvo zmago v pokalu, ki daje upanje za uvrstitev v finale pokala.

V tekmi so povedli Ljubljančani, vendar je Calcit z golom Soklerja izenačil in držal priključek vse do polčasa. Razliko so aktualni prvaki naredili v tretji četrini, kjer se je z dvema zadetkoma izkazal prekaljeni Šenica. Ljubljančani se niso predali in so se v zadnji četrini približali na gol zaostanka. Ob zaključku je nato na sceno stopil Briški, ki je z dvema zadetkoma potrdil lepo zmago. Briški je z devetimi goli v pokalu tudi najboljši strelec svoje ekipe.

Na drugi tekmi so Triglavani proti nerazpoloženemu Kopru zmagali kar z 17:5 in so tako že uvrščeni v finale.

Calcit Waterpolo za uvrstitev v finale potrebuje na preostalih dveh tekmah zmagi.

Izjavi po tekmi

Gašper Šenica, igralec: »Tekma je bila za nas težka, igra nam ni stekla tako kot smo hoteli. Na koncu smo prišli na prednost dveh zadetkov. Končno smo dosegli prvo zmago v pokalnem tekmovanju. Čakajo nas se težke tekme, na katere se moramo dobro pripraviti.«
Aleš Komelj, trener Calcit Waterpola: »Začeli smo drugi del tekmovanja za pokal Slovenije v vaterpolu. Danes je za nas štela le zmaga. Ritem celotne tekme je bil slab, kjer sta se obe ekipi v prvem delu izmenjavali v vodstvu.
Ko smo povedli 7:4 smo nekoliko lažje zadihali, vendar smo namesto razlike štirih zadetkov zopet prišli samo gol prednosti. Za morebitno napredovanje v finale pokala smo z direktnim konkurentom potrebovali zmago z razliko dveh zadetkov. V zadnji minuti smo se kar nekajkrat sr(e)čno obranili in 16 sekund pred koncem povedli za dva zadetka. Ljubljana je v zadnjem napadu imela možnost ublažiti poraz, vendar se ni izšlo. Tekma je bila z naše strani slaba. Vendar zmagi ni vredno gledati v zobe ...«

Lestvica: Triglav 12, Ljubljana 6, Calcit 4 in Koper 1.

Aleksander Sokler
Foto Klemen Brumec