Calcit Waterpolo remiziral proti Kopru

Aktualni pokalni prvaki Calcit Waterpolo so na drugi pokalni tekmi remizirali proti igralcem Kopra.

PP člani, 2. krog

Calcit Kamnik : Koper 1958 7 : 7 (0 : 2, 2 : 1, 2 : 3, 3 : 1)
Briški in A. Cerar 3, Fičur 2, Janošević, Krivičić, Anzeljc, Stele, Šulić in Šantak 1.

Ljubljana Slovan : Triglav Kranj 5 : 10 (2 : 2, 2 : 1, 1 : 4, 0 : 3)

V soboto so se Kamničani pred maloštevilnimi gledalci pomerili z vaterpolisti iz Kopra. Ker se je od kamniške ekipe poslovila več kot polovica nosilnih igralcev, ki so z osvojitvijo dvojne krone uresničili svoje sanje in so tako zaključili aktivno igranje, se je morala članska ekipa tako rekoč na novo postaviti.

Seveda so vse ekipe proti prvakom še dodatno motivirane in tako se je začela tudi tekma proti Kopru. Koprčani so siloviti začeli in povedli za dva gola. Calcit se je na vso moč trudil, da bi se rezultatsko približal, vendar so številni streli v okvir vrat in po mnenju ekipe in domačih navijačev slabe sodniške odločitve pripeljale tekmo v stresno končnico, kjer si je trener Calcita Komelj prislužil še rumeni karton.

Ko je na semaforju bil rezultat 4 : 7 za Koper 1958, so Kamničani zbrali dovolj moči, da so rezultat izenačili in celo imeli napad za zmago. Koprski golman se je pri strelu s konico prstov celo dodaknil žoge, kar pa sodnika nista opazila in sta žogo za zadnji napad prisodila Kopru.

Naslednjo tekmo igrajo Kamničani danes ob 20.45 na kranjskem bazenu proti domačinom.

Aleksander Sokler
foto Teja Jazbinšek