• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Aleš Komelj: Ostro in neposredno!

Aleš Komelj je trenutno najboljši slovenski trener vaterpola. S kamniško člansko ekipo Calcit Waterpolo je v končani sezoni presenetljivo osvojil dvojno krono, osvojen naslov pokalnega kot tudi državnega prvaka. Uspešno vodi tudi različne mlajše selekcije z državnim grbom.

Po končanem finalu si dejal (z Alešem sva na ti), da ti osvojen naslov s Calcitom pomeni več kot olimpijada. Še stojiš za tem?

“Še vedno stojim za tem, da mi Kamniški naslov pomeni več od olimpijade. Tam nas glede na kakovost v Evropi gotovo ne bo in seveda na trenutni razvoj in trende v Sloveniji, kjer klubi namesto da bi sodelovali, eden drugemu “pluvajo” v skledo.”

Začenjajo se vaterpolski nastopi na olimpijskih igrah. Na njih nastopa dvanajst reprezentanc. Katera skupina se ti zdi močnejša?

“Težko je reči, katera skupina je močnejša, pravgotovo so v ospredju države, ki so imele večje možnosti treninga in sparinga. Avstralija recimo celo leto in pol ni smela izvajati treningov. Marsikdo lahko preseneti, favoriti so sigurno branilci naslova Srbija, nato Madžarska, Španija, tudi ZDA niso za odpis …”

Zadnji dve zlati medalji je osvojila reprezentanca Srbije. Letos so znova imeli priprave v Sloveniji. Si se kaj srečal z njimi?

“S Srbijo se letos nisem srečal, saj so imeli priprave v času, ko smo imeli mi kvalifikacije za EP U17 v Mariboru. Se pa z nekaterimi njihovimi reprezentanti včasih dobimo na Joštu nad Kranjem, kamor nekateri redno zahajajo, recimo kapetan Filip Filipović ali eden izmed najboljših vaterpolistov na svetu Andrija Prlainović, njihov naslednik Dušan Mandić in ostali” …

Slovenija trenutno nima članske reprezentance. Je pa nekaj mladih vaterpolistov, ki igrajo vidno vlogo že tudi med člani. Bi se dalo iz teh fantov in z nekaterimi starejšimi zgraditi ogrodje za člansko reprezentanco?

“V Sloveniji je vsekakor potrebno sestaviti člansko reprezentanco, saj je to motor našega športa. Lahko sestavimo zmes izkušenih igralcev in perspektivnih mladih igralcev. Seveda je potrebno za njih organizirati primerne turnirje in tekme. Vsekakor morajo klubi v Sloveniji stopiti skupaj.”

Bi prevzel vlogo selektorja?

“Selektorstvo me ne zanima, saj imamo v Sloveniji kar nekaj premočnih “tribunskih” selektorjev.”

Vem, da je tvoja strast tudi tenis. Boš kaj spremljal olimpijski turnir tudi v tem športu?

“Tenis na Olimpiadi v Tokiu nima prave vrednosti oziroma Novak Đoković nima konkurence.”

za vaterpolo.info
Aleksander Sokler

VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica