• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Kadeti Calcit Waterpola državni podprvaki!

Da Calcit Waterpolo dela odlično tudi v mlajših selekcijah, so naši kadeti dokazali z osvojitvijo drugega mesta v državnem prvenstvu. Na koncu so morali priznati premoč le triglavanom.

V polfinalu do gladke zmage proti VD Slovan Ljubljana
Ko se ob osvojitvi prvega članskega naslova slavje še ni poleglo, so v bazen Pod skalo skočili še kadeti. Najprej so se v polfinalu pomerili z vrstniki iz Ljubljane in jih gladko odpravili z rezultatom 15 : 7. Na tekmi sta izstopala Aleksander Cerar s sedmimi in Marko Pilić s štirimi zadetki.

V finalu klonili proti triglavanom
V finalu je Calcit pričakala favorizirana ekipa AVK Triglav Kranj. Začetek tekme je bil presenetljivo izenačen in se je po prvi četrini končal zgolj z golom Kranjčanov. V nadaljevanju je ekipa Triglava zaigrala bolj zavzeto in na koncu slavila kar za devet golov. Končni rezultat je bil 16 : 7.

Kamniško ekipo Calcit Waterpolo so zastopali: Aleksander Cerar (k), Ažbe Cerar, David Golob (g), Jaša Gale, Jošt Čarni, Lara Marija Gorše, Lovro Bartol, Marko Pilić, Matic Kordež, Mujanovič Erik, Rudi Osolnik in Urban Zupan. Ekipo je vodil trener Primož Romšak.

Za Calcit igrajo tudi vaterpolistke

Kamniški vaterpolo v Sloveniji izstopa še posebej v dveh stvareh. Prva je ta, da poleg plavalcev in triatloncev vaterpolisti nimajo pokritega bazena za trening in se v zimskem času vozijo v Kranj in Radovljico in druga posebnost, da sprejemajo v svoje vrste tudi dekleta, ki se v mlajših selekcijah enakovredno kosajo s fanti. Naj samo spomnim na Martino Kemperle, ki je kot za stavo dobivala dvoboje za žogo ob začetku četrtin in spravljala v obup tako nasprotnika kot trenerje .... Med kadeti zdaj izstopa Lara Marija Gorše, ki si je zaradi svoje borbenosti pridobila vzdevek Marička.

Romšak: Imeli smo možnost za osvojitev naslova
»Osnovni cilj je bil, da se uvrstimo v finale. Po nervoznem začetku smo stopili na plin in tekmo rutinirano dobili. Priložnost so tako dobili tudi mlajši igralci in jo dodobra izkoristili. Finalna tekma se je začela izenačeno, v nadaljevanju pa so triglavani predvsem iz kontra napadov dosegali lahke gole. Edini, ki se je na začetku lahko dostojno kosal z nasprotnikom je bil Aleksander Cerar strelec prvih treh zadetkov za Calcit. Trener triglavanov je ob ob visokem vodstvu v igro poslal mlajše igralce, tako da smo tudi mi v nadaljevanju nekoliko lažje igrali. Takšen rezultat sem pričakoval, saj je nekaj naših ključnih igralcev v zadnjem času premalo treniralo in osebno menim, da če ne verjameš v uspeh, nisi iz pravega testa. So pa na cedilu pustili tudi  tiste igralce, ki redno trenirajo. Prepričan sem, da bi ob drugačnem pristopu postali tudi državni prvaki«, je bil kritičen trener Primož Romšak.

Aleksander Sokler

generalni sponzor

Image
Image
Image

Fotografije: Dare Homar


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica