• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Četrti na turnirju Tristar

V kranjskem bazenu je nedavno potekal Tristar turnir za vaterpoliste, rojene leta 2002 in mlajše.

V skupini A so igrali Triglav, Kamnik (oba Slovenija), Zemun (Srbija) in Csondrad VVSE (Madžarska), v skupini B pa Crvena zvezda (Srbija), Medveščak (Hrvaška), Trieste (Italija) in Catalunya (Španija).

V predtekmovalnem delu so vaterpolisti Triglava pod vodstvom trenerja Rada Čermelja in v postavi Gregor Kos, Gaj Zorman, Urban Verbič, Jaša Lah, Tim Bergant, Dejan Gostič, Andraž Pušavec, Aljaž Troppan, Juš Vončina, Rok Bečič, Aleksander Paunovič, Jure Zupanc, Gaber Jaklič in Jovan Vranič z 11 : 7 premagali vrstnike iz Zemuna. Sledila je zmaga proti madžarskemu Csongradu VVSE s 17 : 10 in še zmaga proti Kamniku s 16 : 4. Tako so v skupini A osvojili prvo mesto, Kamnik pa je bil v postavi Martin Mihelič, Urban Zupan, Ažbe Cerar, Luka Sokler, Lukas Z. Gligorovski, David Lukič, Ažbe Baškovec, Gašper Brišnik, Rok Peterlin, Aleksander Cerar, Blaž Belentin, Blaž Nadižar in David Golob četrti. V skupini B je prvo mesto osvojila Crvena zvezda, drugi je bil Medveščak, tretji Trieste in četrta Catalunya. Na tekmi za končno sedmo mesto so bili mladi iz Catalunye z 10 : 7 boljši od Kamnika, na tekmi za peto mesto je Csongrad VVSE z 22 : 5 premagal Trieste, na tekmi za tretje mesto je Zemun z 10 : 7 premagal Medveščak, na tekmi za končno prvo mesto pa je bila Crvena zvezda z 11 : 8 boljša od Triglava.

Najboljši igralec turnirja je bil Aljaž Troppan iz AVK Triglav, ki je bil z dvajsetimi zadetki tudi najboljši strelec. Najboljši vratar je bil Andrej Vujnić iz VK Crvena zvezda.

»To je bil odličen turnir, saj so naši mladi igralci spoznali tudi, kako se igra vaterpolo v tujini. Takih turnirjev bi potrebovali še več,« je po končanem turnirju povedal trener kranjskih vaterpolistov Rado Čermelj.

Jože Marinček


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica