Mladi vaterpolisti so zmagali na Slovaškem

Od petka do nedelje je v Slovaškem mestu Novaky potekal vaterpolski turnir za vaterpoliste rojene 2004 in mlajše, na katerem so seodelovali tudi mladi kamniški vaterpolisti.

Šest ekip se je v treh dneh medsebojno pomerilo po sistemu vsak proti vsakemu. Kamničani so uvodno tekmo igrali proti Hornets Košice, proti katerim so, s tesnim rezultatom 10:4 doživeli tudi edini poraz na turnirju. Le-tega pa bi lahko pripisali tudi utrujenosti, so fantje po dolgi vožnji šli skoraj direktno v bazen.

V nadaljevanju so vse ekipe gladko premagovali VD Kamnik – Nereus Žilina 9:4, VD Kamnik – Kupele Piestany 14:2, VD Kamnik – OSD Podstam 15:7 in VD Kamnik – KVP Novaky 16:7.

Po končanem tekmovanju so imele tri ekipe enako število osvojenih točk, najboljše razmerje v trojnem krogu pa je imela ekipa VD Kamnik.

Na turnirju so gole za Kamničane dosegli Aleksander Paunovič 28 golov, ki je bil tudi najboljši strelec turnirja, Lukas Z. Gligorovski 13, Aleksander Cerar 4, Urban Zupan 4, Tim Kačič 4, Kordež Matic 2, Marko Pilič 2, Jurij Seljak 1, Ažbe Cerar 1, igrali pa so še Samo Koder, Blaž Nadižar, Sergej Prikl in vratar David Golob.

• 30-oktober-2017-vaterpolsko-drustvo-kamnik-mladi-vaterpolisti-so-zmagali-na-slovaskem01
  • 30-oktober-2017-vaterpolsko-drustvo-kamnik-mladi-vaterpolisti-so-zmagali-na-slovaskem02

• VERJAMEJO V NAS