Mladi tretji na mednarodnem turnirju v Žilini na Slovaškem

Za kamniškimi vaterpolisti je prvi mesec leta 2016. Odigrali smo lepo število tekem in lahko rečem, da smo z izkupičkom zadovoljni.

V sezoni 2016 trenutno zasedamo: pri kadetih 2.mesto, mladincih 3.mesto, U 15, 4.mesto, U 13.let 2.mesto . zadnji vikend januarja smo bili z ekipo dečkov in deklic na turnirju v Žilini na Slovaškem v konkurenci 8.ekip je VD Kamnik zasedel 3.mesto.

Tekmovanje je potekalo v 2.skupinah VD Kamnik je igral v skupini z Žilino- Slovaška, Kišinov-Moldavija in Vrutky- Slovaška. V naši prvi tekmi smo se pomerili z ekipo Žiline tekma se je končala 7-5 v korist domačinov drugi dve tekmi je Kamnik zmagal: VD Kamnik- Vrutky 17:4, VD Kamnik-Kišinov 12-7. Nasprotnik za 3.mesto je bila ekipa Georgsmarienhutte iz Nemčije, tudi to tekmo je ekipa iz Kamnika zmagala, rezultat je bil 16-11. V finalu sta se pomerila ekipa Prešov in Žilina, rezultat po rednem delu je bil 4-4, tako da so o zmagovalcu odločali kazenski streli, tu pa je imel več sreče Prešov.

• Prešov-Slovaška
  • Žilina-Slovaška
  • Kamnik-Slovenija
  • Georgsmarienhutte-Nemčija
  • Kišinov-Moldavija
  • Sarajevo-Bosna in Hercegovina
  • Vrutky-Slovaška
  • Brno-Češka

Strelci za Kamnik so bili: Lukas Z. Gligorovski 15, Ažbe Cerar 9, Martina Kemperl 8, Aleksander Cerar 6, Nadižar Blaž 4, Tjaša Belentin 3, Gašper Brišnik 2, Kordež Matic, Feliks Matoh Brelih in Marko Pilič po 1 gol, v golu se je dobro odrezal Vasja Burja Gorela.

V soboto, 6.2.2016, se začne člansko prvenstvo v letošnjem letu ekipa VD Kamnik igra skupaj z Kokro v prvem krogu igramo proti AVK Triglav.

V nedeljo, 7.2.16, ima ekipa kadetov turnir v Kopru VD Kamnik igra proti Ljubljani in Braniku.