• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

7. Kvadratlon pripadel ekipi ZZP

Tridnevna prireditev v začetku avgusta, ki sta si jo pred šestimi leti zamislila Aco Kramar in Dare Homar, je tudi letos privabila številne ljubitelje kamniškega športa.

Na 7. Kvadratlonu, edinstveni prireditvi v Sloveniji, ki jo organizira Športna zveza Kamnik s pomočjo Občine Kamnik in Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik, Odbojkarskega kluba Kamnik, Vaterpolskega društva Kamnik ter sponzorjev, se je merilo devet ekip. Po napornem tridnevnem tekmovanju se je v seštevku štirih disciplin (nogomet na mivki, košarka, odbojka na mivki in vaterpolo) zmage prvič veselila ekip ZZP (Sandi Bijelič, Mario Bijelič, Matek Kališnik, Karlo Reisner in Kristjan Novak). Drugo mesto je na veliko presenečenje vseh osvojila ekipa +100 po srcu (Dare Homar, Luka Komatar, Bernard Bezeg, Grega Zore in Franci Kramar), na tretje mesto pa so se po zadnji disciplini prebili igralci Ekipe (Martin Stele, Gašper Žurbi, Luka Pučnik, Nik Nikolič in Tilen Oražem). Prvakom je pripadla tudi posebna nagrada – pečen odojek, ki so ga bili seveda deležni vsi nastopajoči, priznanja najboljšim ekipam pa je podelil v.d. direktor Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Franci Kramar.

Najbolj koristen igralec Kvadratlona je postal Bernard Bezek iz ekipe +100 po srcu. Prvi dan je prinesel največje presenečenje turnirja, saj so v nogometu na mivki prvič po šestih letih slavili igralci ekipe +100 po srcu, za katere je bila to sploh prva skupna zmaga v disciplini.

V finalu so bili boljši od ekipe Gitri, tretja je bila ekipa ZZP. Pri košarki sta se po pričakovanju v finale prebili ekipi Železni team in ZZP. Izkušnje z igranjem košarke 3 na 3 so tehtnico prevesile na stran ekipe ZZP, ki je po drugem dnevu prevzela vodstvo v skupni razvrstitvi. Tretja je bila ekipa Gitri. Manjša presenečenja so se vrstila tudi pri odbojki, saj so pritiskom podlegli igralci ekipe +100 po srcu, v polfinale pa so se uvrstile tudi Carice. V velikem finalu sta se pomerili ekipi ZZP in Ekipa, po pričakovanjih prvi niso imeli večjih problemov. Tretje mesto je osvojila ekipa Vopi team. Pred vaterpolom je imela ekipa ZZP kar 7 točk prednosti pred ekipo +100 po srcu, ki bi jih edina lahko še ogrozila. Z uvrstitvijo v polfinale vaterpola so igralci ZZP razblinili vse dvome o skupnem zmagovalcu.
V velikem finalu vaterpola sta se pomerili ekipi +100 po srcu in Ekipa, boljši pa so bili slednji, ki so se tako močno povzpeli po lestvici, saj so v zadnjih dveh disciplinah osvojili kar 18 točk. Tretje mesto je osvojila ekipa Železni team. Tekmovanje in zanimanje zanj je dokaz, da Kamnik potrebuje takšna in podobna tekmovanja. Zato ne preseneča obljuba vseh ekip, da se naslednje leto zopet vidimo prvi vikend v avgustu.

Tekst in foto: Športna zveza Kamnik


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica