Mladinci drugi

V Kranju se je odigral zadnji turnir DP za mladince, kamniški mladinci so igrali dve tekmi in obe zmagali: z Bonifiko iz Kopra, ki bi jim še lahko odnesla drugo mesto, so igrali 14-4, Kokro iz Kranja pa so odpravili s 17-8. Ključ do zmage je sicer vedno dobra obramba, a kljub temu naštejmo strelce tekem: Stele Martin 11, Zorman Jaka in Novak Sebastijan 5, Nik Nikolič 4, Robin Pantič 3, Ostrež Tim in Briški Blaž 1 gol.

Uspešni so bili tudi starejši dečki in deklice, ki so v soboto prav tako igrali s koprsko Bonifiko. Dosegli so prvo letošnjo zmago, strelci za VD Kamnik so bili Grega Krivorotov in Martin Mihelič po 2 gola ter Martina Kemperl, Jaka Zemljič in David Lukič po 1 gol. Mlajši dečki in deklice so igrali mednarodni turnir in osvojili 3. mesto.

Kamničani smo imeli na tem turnirju dve ekipi: ekipo igralk in igralcev letnika 2002 ter ekipo igralcev l. 2003-2005. Čeprav najmlajši niso dosegli zmage jim je potrebno čestitati za borbenost, saj je bil to prvi tovrstni nastop brez pomoči starejših članov ekipe.

V Budvi je kadetska reprezentanca Slovenije igrala na kvalifikacijah za Evropsko prvenstvo, Slovenija je osvojila 3. mesto in se ni uvrstila na EP. Od slovenske ekipe je bila sicer izrazito boljša Črna gora, z Ukrajino je slovenska reprezentanca igrala neodločeno, tako da je o potniku na EP odločala skupna gol razlika. V reprezentanci sta igrala vidno vlogo tudi dva člana našega društva Martin Stele in Jaka Zorman.

V našem društvu se pospešeno pripravljamo na poletje in na našo največjo prireditev Dan vaterpolistov, ki bo 21. in 22. junija. Veselimo se vrnitve na bazen Pod skalo, ki nam bo vsakodnevno zatočišče vse do septembra, zapustili ga bomo samo za nekaj dni proti koncu avgusta, ko se odpravljamo na turnir v Dalmatinsko mesto Gradac.