Zmaga za ekipo Vaški fantje

Kamniški vaterpolisti in vaterpolistke so bili letos zelo aktivni, saj so organizirali kar pet prireditev.

Poleg tradicionalnega dneva vaterpolistov, ki je potekal že devetnajstič, in kvadratlona je kamniški bazen prvič gostil vodno košarko iz večine slovenskih klubov in sosednje madžarske. Organizirali smo tudi 12. turnir v malem vaterpolu. Z obiskom naših programov med poletjem smo zelo zadovoljni, saj so bili dobro obiskani vsi programi za otroke in odrasle. Za konec poletja smo se odpravili še na morje v Hrvaški Gradac, kjer smo pet dni igrali vaterpolo s Hrvati in Slovaki. Letošnje poletje je bilo zelo naklonjeno aktivnostim na bazenu. Dež nam je ponagajal le na zadnji avgustovski dan, kljub temu pa smo tekmo med Vaškimi fanti in Mestnimi fanti uspešno pripeljali do konca. Letos so Vaški fantje z lahkoto opravili s klubskimi kolegi iz mesta z rezultatom 16:10. Vaterpolisti Kamnika bodo imeli prosto od 8. do 22. septembra, nato se začnejo aktivnosti za sezono 2012/13.

Mali vaterpolo 2012
Mali vaterpolo Kamnik 2012 je letos postregel z nekaj zanimivimi tekmami, turnirja se je udeležilo 9 ekip v različnih starostnih kategorijah. Prireditev sta odprli ekipi najmlajših Bojsov in Barakud, v slednji so igrala dekleta in en fant. Obe ekipi sta pokazali domiselno igro, na koncu so zmagale punce. Prireditev mali vaterpolo Kamnik 2012 je dosegla svoj namen saj se je v vaterpolu pomerilo, kar nekaj fantov in deklet, ki se s tem športom sicer ne ukvarjajo. Tekma Vrhpolje - Stranje v malem vaterpolu, ki smo jo letos odigrali šestič, postaja vedno bolj zanimiva. Razlika v kakovosti se manjša, Stranjani so napovedovali prvo zmago, toda za to bodo morali počakati vsaj še eno leto. Za Vrhpolje so zadeli Homar 4, Žurbi, Kropivšek, Reisner in Ličen 1 gol, za Stranje pa: Bencek 2, Sitar in Balantič 1 gol.

Vodna košarka 2012
Kamniška ekipa Akvina, ki se že nekaj let udeležuje turnirjev v vodni košarki po Sloveniji in Madžarski, se je letos odločila za organizacijo turnirja. Vabilu se je odzvalo 5 ekip, ki so sobotno popoldne preživeli na kamniškem bazenu, žal se madžarski ekipi ni uspelo udeležiti turnirja, prišla pa sta dva igralca, ki sta zaigrala pri slovenskih ekipah.

Turnir Gradac 2012
Najmlajši kamniški vaterpolisti in vaterpolistke so za konec poletne sezone odšli na priprave in turnir v dalmatinsko mesto Gradac, kjer so v petih dneh odigrali 8 tekem, od tega štiri uradne tekme. Skupina je bila razdeljena na dve ekipi različnih starosti, tako da so vsi otroci veliko igrali.