Vse bližje Dan vaterpolistov in zmaga proti AVK Braniku iz Maribora

Minulo soboto, 2. junija, je članska ekipa Kamnik Slovan na Kodeljevem v napeti tekmi premagala AVK Branik iz Maribora.

Začetek tekme je pripadel domači ekipi. Zaključek so bolje odigrali Mariborčani, ki pa so bili tokrat za gol prekratki, končni rezultat je bil 15:14.

Ekipa Kamnik Slovan je na zadnji tekmi rednega dela gladko odpravila AVK Kokro iz Kranja. Začetek tekme je pokazal, da se fantje v domači kamniški vodi dobro znajdejo in da ne bodo dovolili presenečenja, na polovici tekme je bilo že 7:1, na koncu 13:7 (4:0, 3:1, 2:3, 4:3) V ekipi Kamnik Slovana so bili tokrat najbolj razpoloženi: Sebastijan Novak in Nik Nikolič s 4 goli, Martin Stele 2 gola, Gašper ©enica, Tilen Leskovec in Matej Pinterič po 1 gol. Članska ekipa se je v sezoni 2011/12 prvič uvrstila med štiri ekipe v Sloveniji in vkolikor ji uspe premagati mariborsko ekipo (igra se na dve dobljeni tekmi), bo to po osvojenih lovorikah v mlajših kategorijah prva članska medalja v samostojni Sloveniji.

Poleg zaključka prvenstva pri članih se kamniški vaterpolisti pospešeno pripravljamo na 19. dan vaterpolistov, ki poteka 22. in 23. junija, ko bo kamniški bazen gostil 19 ekip iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Igranje vaterpola ni edini program dneva, najmlajši bodo pokazali kaj so se naučili preko zime, nastopile bodo kamniške mažoretke in stranjska godba, pozno popoldne in v večer nas bo zabaval Toni tuhinjski in D’Plagiators. Kdor bo prišel mu ne bo dolgčas, za to bomo poskrbeli člani VD Kamnik. Letos se Dan vaterpolistov odvija v sklopu Kamšporta.