• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Premagali Žusterno

V državnem prvenstvu v vaterpolu je ekipa Kamnik Slovan dosegla prvo zmago.

Pričakovali smo jo že proti Braniku, toda na koncu smo izgubili s 13:10. Poleg članske tekme smo igrali tudi DP U15 in izgubili s 24:9. V DP kadetov mo igrali proti AVK Olimpija in bili boljši s 15:3. Najboljši strelci v kamniški ekipi so bili: Jaka Zorman 5, Martin Stele 4, Blaž Briški 3, Nikola Peruničič, Tim Ostrež in Robin Pantič 1 gol.

3. in 4. decembra smo imeli na sporedu koprske ekipe v vseh kategorijah. U 15 so z vrstniki iz obale izgubili z 20:2, člani pa so premagali Žusterno s 13:12. V pričakovanju prve zmage so se kamniški vaterpolisti sprostili v drugem delu tekme, ki so ga dobili z 9:5. Izkoristili so mladost in hitrost, zaradi premajhne pozornosti v prehodu iz napada v obrambo so dobili nekaj poceni golov in naredili tekmo zanimivo do konca. Na tekmi se je strelsko izkazal Kristijan Novak, dosegel je kar 6 golov, po 2 gola sta dodala Sebastijan Novak in Nik Nikolič, 1 Gašper Šenica.

V nedeljo, 27. novembra, se je na sončno Primorsko podala mala kamniška ekspedicija igralcev in navijačev. Kamničani so zmagali vse tri tekme proti koprskim ekipami. DP do 13 let: Koper:Kamnik 11:14, za Kamnik so zadeli Rok Bergant 6, Matic Mihelič 5, Tim Ostrež 2, in Grega Krivorotov 1 gol. Žusterna: Kamnik 3:8, strelci za Kamnik: Žan Komatar 3, Kristijan Burger 2, Rok Bergant, Filip Cigič in Martin Mihelič po 1 gol. Tretjo nedeljsko zmago so prispevali kadeti, ki so bili na koncu po izenačeni borbi boljši z 12:10. Za Kamničane so bili uspešni: Blaž Briški in Robin Pantič 3, Martin Stele in Tomaž Debevec 2, Nikola Peruničič in Tim Ostrež po 1 gol.

Na prijateljski tekmi v Ljubljani sta se v kategoriji U 11 pomerila Kamnik in Olimpija, na koncu so bili uspešnejši Ljubljančani s 6:4, toda to je bila za kamniške fante in punce šele prva tekma, zato si zaslužijo pohvalo. Za ekipo Kamnika so igrali Maruša Bujanič, Tjaša Belentin, Katarina Trobevšek, Nataša Mihelčič, Martina Kemperl, strelci Blaž Belentin 1, David Lukič 1 in Klemen Šimenc 2 gola.

V soboto 10. decembra, se je na bazenu Kodeljevo odigrala vaterpolska tekma med AVK Olimpija — Kamnik Slovan z rezultatom 17:9. AVK Olimpija se je v sezoni 2011/12 okrepila s štirimi igralci: Galič Teo, najboljši slovenski center, Andraž in Blaž Verač ter Grega Merlak, vsi z izkušnjami iz jadranske lige. Kamničani so se Ljubljančanom upirali samo v prvem polčasu, usodna je bila tretja četrtina, ki so jo izgubili 5:1. Strelci za Kamničane so bili: Sebastijan Novak 3, Kristijan Novak in Gašper ©enica 2, Martin Stele in Matej Pintarič 1 gol. Aktivne so bile tudi ekipe mlajših kategorij. Dečki do 13 let so premagali vrstnike iz Ruš 21:7, kadeti do 17 let so izgubili z Medveščakom. Na turnirju v Kranju je sodelovala naša mešana ekipa do 11 let. Izgubila je vse tekme, med strelce pa se je vpisalo prvo dekle, svoj prvi gol je dosegla Nataša Mihelčič. Do konca leta imajo člani še tekmo proti Kokri 21. decembra. V novem letu želimo športnikom in občanom Kamnika veliko sreče in uspehov.


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica