• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Kar štirje v slovenski kadetski reprezentanci

Ena izmed nedavnih raziskav v slovenskem športu je pokazala, da imajo otroci najrajši igre z žogo in plavanje.

Kombinacija obeh je seveda vaterpolo. A eno so statistike in raziskave, drugo pa je delo in pristop, saj se mladi dobro počutijo predvsem, če v svojem početju uživajo in imajo radi svoje vaditelje.
In prav to je ena od prednosti Vaterpolskega društva Kamnik, na katero smo ponosni. Za nami je živahno poletje, ko smo poskušali pripraviti čim več dogodkov in prireditev na domačem bazenu. Posebej ponosni smo na naše aktivne počitnice, pripravili smo tabore s poletnimi norčijami, poletno ligo v vaterpolu, bogat rekreativni program za odrasle, kot denimo mali vaterpolo, vodno košarko in plavanje.

Udeležba je bila tudi tokrat dobra. Na prireditvi v malem vaterpolu je nastopilo devet ekip, rekreativci so nastopili na turnirju na Bledu in že tretjič zapored zmagali. Ob koncu sezone smo zadnji petek v avgustu priredili tudi domačo vaterpolsko tekmo Kamnik sever - Kamnik jug, obračun med »vaškimi fanti« sever in »mestnimi fanti« jug, ki so jo tokrat dobili fantje iz mesta s 14:9.

Za ekipo severa so nastopili: Gašper in Urban Žurbi, Luka Komatar, Matjaž Raisner, Martin Stele, Grega Krivorotov, Blaž in Urban Benkovič, Tim Ostrež, Primož Romšak, Rok Bergant, Miha Fric, Žan Komatar in Dare Homar. Za jug pa Gašper Jeran, Jošt Svetec, Sebastijan in Kristijan Novak, Blaž Briški, Tadej in Tomaž Debevec, Kristijan Burger, Dejan Kosič, Boris Žnidaršič, Nenad Pilič, Bojan Markovič, Aleš Kolenko in Luka Jeretina.

Poletje je del bolj sproščene športne zgodbe, čeprav so igralci na tekmah prav tako prizadevni. A prava sezona šele prihaja in v Kamniku smo ponosni na dobro delo v klubu. V septembrskih dneh bodo kar štirje kamniški vaterpolisti nastopili v slovenski kadetski reprezentanci na evropskem prvenstvu na Reki, čakajo pa nas tudi nastopi v vseh slovenskih ligah.

September pa ni le čas za vaterpolsko kadetsko evropsko prvenstvo in druga tekmovanja, ampak tudi za začetek dela z novo generacijo mladih. V začetku oktobra bomo organizirali vaterpolo plavalno šolo v bazenu CIRIUS, v vaterpolskem klubu pa skušamo ob vrhunskem športu najti prostor tudi za rekreativne in družabne športne dogodke. Za mlade in njihove starše pa je najbolj pomembno, da se naučijo zares dobro plavati, na kar smo posebej ponosni.
Aleks


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica