Novice

V zadnjem krogu prvega dela državnega prvenstva članov je VD Kamnik Slovan izgubil z AVK Triglav z 11 : 20.

Poraz je bil pričakovan, razveselila je solidna igra vse ekipe, še posebej se je zopet izkazal vratar Gašper Jeran. Kamničani smo se že videli v nadaljevanju prvenstva članov, saj smo vsi pričakovali poraz Olimpije proti Braniku v zadnjem krogu, vendar so Ljubljančani poskrbeli za presenečenje in nas razžalostili. Kljub temu smo z doseženim zadovoljni, dosegli smo pet zmag v mednarodni ligi in zasedli peto mesto, kar je za mlado kamniško ekipo, ki v povprečju nima niti 20 let, lep uspeh.

V nedeljo, 20. marca, je v Mariboru potekal prvi turnir državnega prvenstva mladincev. Kamničani smo igrali proti AVK Triglav in AVK Kokra, obe tekmi smo zmagali, proti Triglavu s 7 : 5, proti Kokri pa z 19 : 5. Prva tekma je bila pravi derbi, igro smo imeli ves čas v svojih rokah, z nerazumljivimi odločitvami pa sta jo pokvarila sodnika. Pri Kamničanih je bil tokrat daleč najboljši vratar Gašper Žurbi, ki je poleg dobrih obramb iz igre obranil kar tri petmetrovke, pohvaliti pa je treba tudi ostale igralce, ki so zdržali velik pritisk in kljub izključitvi trenerja in še dveh igralcev tekmo uspešno pripeljali do konca.

V Kopru so dečki do 11 let igrali svoj četrti turnir in z 9 : 2 izgubili proti Triglavu. V igri vseh igralcev se vidi velik napredek, čeprav jih je večina v društvu šele dobro leto.

V začetku aprila bodo v Litvi kvalifikacije za evropsko prvenstvo kadetov. Iz Kamnika je bilo na priprave povabljenih pet igralcev: Sebastijan Novak, Nik Nikolič, Gašper Žurbi, Martin Stele in Robin Pantič. Na pripravljalni turnir v Makedonijo je selektor Tadej Peranovič vzel štiri naše igralce, doma je pustil samo Robina.

V četrtek, 17. marca, smo imeli kamniški vaterpolisti občni zbor, pregledali smo delovanje društva v letu 2010 in potrdili plan za leto 2011. Dosežki iz prepreteklega leta so visoki — dvakrat državni prvaki in enkrat drugi ter kar pet fantov na EP kadetov je res dober izkupiček. Kljub temu smo si postavili visoke cilje, saj imamo tudi letos nekaj želez v ognju in jih nameravamo dobro unovčiti.

Na občnem zboru se je postavilo tudi vprašanje, kdaj bo v Kamniku zimski bazen — žal moram na ta vprašanja še vedno odgovarjati z ne vem. V letu 2011 bomo organizirali nekaj manjših prireditev in eno večjo, dan slovenskih vaterpolistov, ki bo organiziran že osemnajstič. Tako kot vsako leto se bo tudi letos v Kamniku od 24. do 25. junija zbralo staro in mlado, ki igra vaterpolo. Vse, ki jih vadba v vodi veseli, vabimo, da se nam pridružite, še posebej bomo veseli fantov in deklet v starosti od 8 do 10 let.