Začetek državnega prvenstva

V državnem prvenstvu članov Kamničani sodelujejo z mladinsko ekipo, odigrali so dva kroga in obakrat izgubili.

Boleč je bil poraz proti Triglavu 28:1, bolje je šlo z Branikom, ko je ekipa držala stik do konca druge četrtine z rezultatom 5:4 za Mariborčane, nato pa je bila usodna tretja četrtina, ki so jo Kamničani izgubili 6:0, končni rezultat je bil 14:6. V tretjem krogu so jo Kamničani še dobro odnesli proti koprski Rokavi s porazom 32:6, ki je sicer visok, vendar se je potrebno zavedati, da je Rokava profesionalna ekipa, ki trenira dnevno po 6 ur. Sedaj pridejo na vrsto ekipe, ki bodo kamniški ekipi konkurirale za sredino lestvice. Kljub prvim porazom ekipa cilja na uvrstitev v ligo štirih.

V prvenstvu članov ima mladinska ekipa dobre nasprotnike skozi vso sezono in tako ostaja konkurenčna v mladinskih kategorijah, kar je dalo rezultate že na tekmi kadetov, ko so kamniški vaterpolisti premagali AVK Triglav s 13:9 in tako postavili dobre temelje za nadaljnje tekmovanje. Za zmago je potrebno pohvaliti prav vse tekmovalce, največje breme so nosili člani kadetske reprezentance: Gašper Žurbi, Sebastijan Novak, Nik Nikolič in Martin Stele, drugi člani zmagovalne ekipe so bili: Erik Drolc, Robin Pantič, Luka Jeretina, Tadej Debevec in Urban Benkovič. Ekipi sta že nekaj let največja konkurenta za osvajanje odličij v kadetskem DP, zadnji dve leti so bili Kamničani uspešnejši, zato je želja Kranjčanov velika, da si priborijo naslov nazaj, toda v Kamniku bomo naredili vse, da se to ne bo zgodilo.

V drugem krogu državnega prvenstva kadetov so Kamničani odpravili AVK Olimpijo s 26:6, trenutno ekipa zaseda 1. mesto. V nedeljo, 14. novembra, so začeli s tekmami tudi U15 in U11. Najmlajši so odigrali 4 tekme z izkupičkom ene zmage in treh porazov. Ekipa do 15 let je prvenstvo začela z zmagama nad Koprom 19:12 in Branikom iz Maribora 17:11. Dečki do 13 let so izgubili s Koprčani 18:4. Na koncu bi radi poudarili, da se še vedno vozimo na treninge v Kranj in Ljubljano, saj je bazen v centru CIRIUS, kjer deluje vaterpolo plavalna šola, ki vzgaja mlade vaterpoliste in plavalce, hitro premajhen.