• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Kadetski državni prvaki!

V nedeljo, 27. junija, je na olimpijskem bazenu v Kranju potekal zaključni turnir najboljših štirih ekip, ki so se po končanem rednem delu državnega prvenstva uvrstile v finalni del.

Prepričljivo prvo mesto je kot edina ekipa brez poraza zasedla ekipa Kamnika pod strokovnim vodstvom trenerja Dareta Homarja in pomočnika Primoža Romšaka, pred kranjskim Triglavom, Rokavo iz Kopra in ljubljansko Olimpijo.

V prvi finalni tekmi so kamniški vaterpolisti v postavi Gašper Žurbi, Sebastijan Novak, Tilen Leskovec, Matej Pinterič, Blaž Benkovič, Urban Stele, Nik Nikolič, Erik Drolc, Martin Stele, Miha Kramar, Robin Pantič, Jaka Zorman in Luka Jeretina zlahka opravili s četrtouvrščeno Olimpijo, medtem ko so bili igralci kranjskega Triglava boljši od koprskih vaterpolistov. V boj za naslov državnega prvaka sta se podali ekipi Kamnika in Triglava. Zaradi nasprotnikove prednosti domačega bazena in domačih sodnikov je bila tekma za naše igralce izredno težka preizkušnja, kjer je poleg fizične moči vlogo odigrala psihična pripravljenost igralcev, saj so imeli naši fantje s sojenjem izredno slabe izkušnje.

Kamničani so bili odločeni, da za njih šteje le zmaga in že v prvem napadu dosegli zadetek. Nasprotnik je v isti želji lovil priključek in ohranjal rezultat izenačen. Tako so imeli naši fantje po končanih treh četrtinah le gol prednosti, nasprotnik pa priložnost, da z igralcem več ponovno izenači rezultat, a priložnosti zaradi čvrste obrambne igre ni mogel izkoristiti. Fantje so z glasnim vriskom »MI SMO KAMNIK« krenili v napad in si v nekaj minutah z dvema zaporednima zadetkoma napadalca Sebastijana Novaka priigrali prednost treh zadetkov, ki so jo do konca igre le še ohranjali. Končni rezultat je bil 12:9 za Kamnik (strelci: Sebastijan Novak - 4, Tilen Leskovec - 3, Urban Stele - 2, po enega pa so dosegli Nik Nikolič, Matej Pinterič in Blaž Benkovič).

Za osvojen naslov državnega prvaka so zaslužni prav vsi naši igralci, saj so prikazali izredno pripravljenost in pripadnost klubu. Po ocenah trenerjev si je naziv najboljšega vratarja državnega prvenstva prislužil naš Gašper Žurbi, za najboljšega igralca so izbrali Jašo Kadivca iz Triglava, največ golov pa je dal Rene Černeka iz kluba Rokava Koper.

Razlog za slavje in po tradiciji neprostovoljno kopanje oblečenega trenerja in njegovega pomočnika je bil tako izpolnjen. Zatem so se naši fantje kljub pozni večerni nedeljski uri napotili na kamniški bazen, kjer so jih čakali zvesti navijači, bivša trenerja Bojan Jovanovič in Uroš Kralj, ki sta postavila temelje ekipe, in predstavnica Občine Kamnik - svetovalka za šport Vesna Krmavnar ter jim čestitali za osvojeni naslov.

Čeprav je letošnja sezona državnega prvenstva končana in se nova prične v septembru, vsi naši vaterpolisti ne gredo na zaslužene počitnice. Kar sedem igralcev (Gašper Žurbi, Sebastijan Novak, Tilen Leskovec, Matej Pinterič, Blaž Benkovič, Martin Stele) čakajo v teh dneh priprave slovenske kadetske reprezentance, v sklopu katerih bo tudi udeležba na izredno močnem mednarodnem turnirju v Istanbulu.

Šestega avgusta pa odhajajo na evropsko prvenstvo v Stuttgart, na katerega so se uvrstili na aprilskih kvalifikacijah v portugalskem Portu.
Da imamo v Kamniku kvalitetne in srčne igralce pove tudi dejstvo, da so prejeli vabila na turnirje z nazivom Olimpijski upi s strani najboljših evropskih vaterpolo klubov - Dubrovniškega Juga, Primorca iz Kotorja, Jadrana iz Hercegnovega in Budve. In prav vseh so se naši fantje v zimskih mesecih tudi udeležili in z dobro igro opozorili nase in v skupnem seštevku vseh petih turnirjev zasedli odlično tretje mesto za Jadranom in Primorcem. Vse to je fantom vzpodbuda za nadaljnje delo tako v klubu kot reprezentanci.

Želimo si, da bi uspehi naših vaterpolistov postali izziv mladim, da se pridružijo klubu in ob trdem delu spoznajo vse lepote tega »moškega športa«. Morda kmalu celo v novem, tako želenem kamniškem zimskem bazenu.


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica