• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

Trn v peti številnim nasprotnikom

Preteklo leto je bilo za mlade kamniške vaterpoliste izjemno pestro, zanimivo, predvsem pa zabavno in uspešno.

Poleg vseh zmag, ki so jih dosegli, so se naučili marsikaj novega in še podkrepili svoje znanje.
Zadnji dogodek preteklega leta je bil božično-novoletni turnir, ki ga je organizirala ekipa Kamnika skupaj z ekipo AVK Triglava. Na mednarodnem turnirju, ki je bil organiziran tretjič, so igrali dečki letnik 1999 . Prvo mesto je zasedel Triglav (Kranj), drugo Primorje (Reka), na odličnem tretjem mestu je bil Kamnik in za njim Kokra (Kranj). Med najboljše strelce se je s kar šestnajstimi zadetki vpisal kamniški igralec Rok Bergant.

Začetek novega leta so igralci maksimalno izkoristili. V državnem prvenstvu so kadeti letnika 93 in 95 zaenkrat še vedno neporaženi. Kadeti do 17 let so odlično odigrali tekmo z ekipo Olimpije. Z zmago 8:23 so dokazali, da s Kamniški vaterpolisti trn v peti številnim nasprotnikom svojimi nastopi mislijo resno in so zato hud trn v peti vsem nasprotnikom. V skupnem seštevku tako ostajajo na prvem mestu, sledijo jim Rokava (Koper), AVK Triglav (Kranj), Branik (MB), Kokra ter na zadnjem mestu Olimpija( LJ).

Tudi mlajši kadeti (dečki do 15 let) dokazujejo, da jih nikakor ne gre jemati za šalo. Po odigranih tekmah so pokazali svojo nadvlado. Ekipo Branika so premagali z rezultatom 8:25, uspešni so bili tudi proti ekipi Rokava z rezultatom 10:13. Svojo pripravljenost in borbo so pokazali z zmago nad ekipo Kokre 7:23. V soboto, 6. februarja, so proti ekipi Olimpije zmagali z rezultatom 18:13.

Najbolj vroče novice pa prihajajo iz Kopra. Fantje so se z vso tekmovalnostjo in željo po novih zmagah odpravili v Koper, kjer je v nedeljo in ponedeljek, 7. in 8. februarja, potekalo pokalno prvenstvo kadetov do 17 let. V tekmi proti ekipi Olimpije se je gol nasprotnikov zatresel kar 29-krat. Žoga nasprotnikov pa se je mimo našega vratarja zmuznila le 4-krat. Tekma z ekipo Branika se je končala z rezultatom 33:1 v korist Kamnika. Tudi v ponedeljek je igralce čakal razburljiv dan. V polfinalu so se pomerili s Triglavom iz Kranja. Fantje so tekmo vzeli zelo resno in s končnim rezultatom 16:9 v žep pospravili še eno zmago. Strelci tekme so bili: Stele 3, Nikolič 2, Leskovec 2, S. Novak 5, Pintarič 4.

V finalu se je Kamnik pomeril z ekipo Kopra. Kamničani so potiho pričakovali zmago, vendar se je »scenarij« odvil drugače. Proti nasprotnikom so po dolgi in borbeni tekmi klonili s končnim rezultatom 10:7. Ekipa Kamnika je tekmo začela slabo, vendar je kmalu ujela nasprotnike, na koncu pa jim je malce ponagajala sreča. Proti koncu tekme je prišlo tudi do manjšega pretepa. Član koprske ekipe je napadel vratarja Kamnika, za katerega so se v timskem duhu potegnili njegovi soigralci. Posledice obračuna so bile tudi izključitve v obeh ekipah. Kljub vsemu pa mladi vaterpolisti z dvignjeno glavo čakajo na nove zmage.

Svoje vrline kažejo tudi malo mlajši dečki Dečki do 13 let so kljub močni borbi na koncu izgubili s Trstom (8:18) in Triglavom (20:2). Trenutni vrstni red: Triglav-Kranj, PN Trieste-Trst, Rokava-Koper, Branik-Maribor in na zadnjem mestu ekipa Kamnika.
Bolj uspešni so bili dečki do 11 let. Premagali so Triglav, Koper, Žusterno in Olimpijo. Neodločeno so igrali z ekipo Branika, izgubili pa so le eno tekmo z ekipo Trsta.
Končni vrstni red: Trst, Kamnik, Triglav-Kranj, Olimpija.
Poleg tekmovanj poteka tudi tekmovanje mladih olimpijskih upov. Za reprezentanco Slovenije igra kar sedem kamniških vaterpolistov: Kristjan in Sebastjan Novak, Tilen Leskovec, Gašper Žurbi, Blaž Benkovič, Nik Nikolič in Matej Pintarič. Fantje se trudijo na vso moč in dokazujejo, da njihovo delo ni zaman.
Da so naši vaterpolisti odlični, ni potrebno posebej poudarjati. A do popolnosti in še boljših rezultatov jim manjka nekaj, kar v Kamniku že dolgo pogrešamo vsi. To je zimski bazen. Fantom bi bilo prihranjeno veliko časa in naporov.
V pokritem domačem bazenu bi bili treningi veliko bolj dostopni in prijetni, finančni zalogaj pa manjši. V njem bi lahko gostili ekipe iz Slovenije in tujine. S tem bi tudi mesto Kamnik pridobilo več obiskovalcev.
Na koncu pa pozivamo mlade junake, stare od 8 do 10 let, da z nami naredijo prve vaterpolske zavesljaje in se nam pridružijo ob sobotah zjutraj, ko bomo skupaj stopili novim športnim dogodivščinam nasproti.
Ajda Leskovec


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica