Odlični vaterpolisti

Mesec februar je bil za mlade vaterpoliste precej naporen in dolg. Vrstile so se mnoge tekme, na katerih so Kamničani dokazovali svoje »vodno« znanje. Treningi, ki so se vrstili drug za drugim, so fante dodobra pripravili na tekme.

Naj za začetek omenimo mlajše dečke do 11 let, ki so na turnirju v Mariboru visoko in gladko premagali Koper in Kokro. S tema zmagama so dokazali, da s svojo vaterpolsko kariero odlično napredujejo in bodo kmalu pokazali vse svoje vaterpolsko znanje. Borbenost so pokazali tudi mladinci, ki so bili na ljubljanskih tleh močnejši od domače Olimpije. Srečanje vaterpolistov je bilo ves čas zelo napeto, saj Kamničani niso dobro izkoriščali vseh priložnosti, ki so si jih med tekmo priigrali, a na koncu so vseeno slavili. V tekmi s Kokro pa so zopet dokazali, kako dobro so pripravljeni na vse nasprotnike in zmagali s končnim rezultatom 21:4.

Med številnimi »preizkusi« se je odvijal tudi pokal dečkov do 15 let. V predtekmovanju so kamniški vaterpolisti po podaljšku premagali ekipo Kopra za razliko enega gola. Odločilni strel je dosegel mlad perspektiven igralec Jaka Zorman. Najboljši igralec tekme pa je bil Martin Stele. V kasnejši polfinalni tekmi so Kamničani gladko odpravili z mariborskim Branikom. V finalu pa je bil Triglav za mlade igralce, žal, premočan nasprotnik.

V Državnem prvenstvu so mlajši kadeti do 15 let visoko izgubili z ekipo AVK Triglava.
Zadnji in hkrati najnovejši rezultati pa prihajajo s tekem mladincev in dečkov do 13 let. Dečki do 13 let so izgubili z ekipo iz Kopra. Trener Primož Romšak je dejal, da so dečki igrali dobro, a so v povprečju mlajši in njihov čas šele prihaja.

V nedeljo, 7. marca, je mladince čakal razburljiv dan. Že zgodaj dopoldne so odigrali prvo tekmo z ekipo Triglava in na koncu jim je zmaga ušla za las. Druga tekma je mladim vaterpolistom prinesla prepričljivo zmago nad Koprčani in jim vrnila upanje. Končni rezultat je bil 20:8. Največ, kar 12 golov je zadel Kristjan Novak, ki je postal najboljši igralec tekme. Zadnja tekma dneva pa se je odvijala pozno popoldne. Ekipa Branika je bila pretrd oreh za kamniške fante. Prvo četrtino tekme so se fantje izjemno trudili, vendar jih je na koncu izdala močna utrujenost.
Fante v prihodnjih mesecih čaka še veliko poti in seveda vsi upamo na poti zmage. Čas in fantje bodo pokazali kaj vse zmorejo.

V aprilu kadetsko reprezentanco Slovenije čakajo še kvalifikacije za Evropsko prvenstvo na Portugalskem. Tudi tokrat pričakujemo, da bodo barve slovenske zastave branili tudi nekateri igralci Kamnika.

25. marca bo potekal tudi Občni zbor, kjer bo izbran nov upravni odbor in ostali člani organov društva. Vse bolj pa se bliža čas pomladi in nato poletja, zato se tudi v vaterpolu obetajo številne poletne aktivnosti. Začenjajo se priprave in organizacije poletnih radosti, kot so različni tabori in srečanja. Za letošnje leto polagamo tudi upe na zgodnje odprtje letnega bazena, s tem pa učinkovite treninge, ki bi jih bazen lahko nudil kamniškim vaterpolistom. Kaj kmalu pa se bodo začele tudi priprave na že 17. dneve vaterpolistov, ki bodo tudi letos brez dvoma organizirane po najboljših močeh. Seveda v znamenju sklepanja prijateljstev in novih zmag.

Ajda Leskovec