• 070 816 797
  • Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.
Račun
Poteka avtorizacija ...
×

8. Dan vaterpolistov

Tudi osmi Dan vaterpolistov Slovenije, ki so ga pripravili v Kamniku, je uspel. Prireditev, prvič je potekala dva dni, je ob spremstvu predsednika domačega kluba Bojana Kambiča odprl poslanec državnega zbora Maks Lavrinc. Našemu parlamentarcu je bilo med vaterpolisti in še posebej vaterpolistkami tako všeč, da je podeljeval tudi nagrade najboljšim.

Vrhunec prireditve je bila tekma slovenske državne reprezentance, ki se pripravlja za nastop na septembrskih sredozemskih igrah. Reprezentanti so bili razdeljeni na bele in modre. Beli, pri katerih je blestel vratar Igor Belofastov, so tudi prvi povedli. Primož Troppan je dosegel štiri zadetke in izid je bil že 7:2. V drugi polovici tekme sta prva vratarja Belofastov in Jernej Lovše prepustila mesti naslednikoma. Modri so to izkoristili, Alen Medić je zadel štirikrat, Matej Nastran pa trikrat. Prav Nastranov zadnji gol pol minute pred koncem je bil izenačujoči in tudi zadnji na tekmi.
Več tekmovalnega naboja je bilo pri ženskah. Prav dekleta so bila "kriva", da se je prireditev začela že dan prej. V finalu naših sicer ni bilo, saj sta ekipi Triestine iz Trsta in Milana poskrbeli za povsem italijansko finalno srečanje. Kamničanke so v tekmi za tretje mesto nesrečno in šele v podaljšku do zlatega gola izgubile proti ekipi POŠK iz Splita. Ker je turnir štel tudi kot državno prvenstvo, pa je bilo to dovolj za njihov prvi naslov državnih prvakinj. Vaterpolistke celjskega Posejdona so bile namreč na koncu šeste. Žal se tekmovanja niso udeležile Koprčanke, ki so osvojile vse dosedanje štiri naslove.

Pri veteranih je še petič zapored, toliko je bilo tudi tekmovanj za najbolj izkušene vaterpoliste, slavil Kranj `90. V finalu so Gorenjci premagali Tržačane. Zanimivo je bilo tudi srečanje rekreativcev v katerem so Podgrajski škratje, v ekipi so imeli tudi Sneguljčico, premagali Triglav. Prav Sneguljčica, sicer kondicijska trenerka splitskih vaterpolistk, pa je deset sekund pred koncem dosegla odločilni gol. Igrali in sicer mini vaterpolo so tudi dečki rojeni leta 1968 in 1991. V obeh kategorijah so končne zmage slavili naraščajniki Triglav Živil.

Izidi - člani: Slovenija Beli - Slovenija Modri 9:9 (4:0, 3:2, 1:4, 1:3; strelci: Troppan 4, J. Nastran 2, Štromajer, Vehovec in Verač po 1 za Bele ter Medič 4, M. Nastran 3, Ul in Antonijevič po 1 za Modre), ženske, skupina A: Posejdon - Kamnik 2:8, POŠK (Hrv) - Posejdon 14:0, Kamnik - POŠK 3:4; vrstni red: POŠK 4 točke, Kamnik 2, Posejdon 0. Skupina B: Triestina (Ita) - Aurum (Hrv) 5:1, Milano (Ita) - Triestina 4:5, Aurum - Milano 2:10; vrstni red: Triestina 4, Milano 2, Aurum 0. Polfinale: Milano - POŠK 14:1, Triestina - Kamnik 6:1. Za 5. mesto: Aurum - Posejdon 12:1, za 3. mesto: POŠK - Kamnik 6:5, finale: Triestina - Milano 4:2. Končni vrstni red: 1. Triestina, 2. Milano, 3. POŠK, 4. Kamnik, 5. Aurum, 6. Posejdon. Veterani - polfinale: Kranj `90 - Posejdon 8:6, Kamnik - Trst 5:8, za 3. mesto: Kamnik - Posejdon 6:10, finale: Kranj `90 : Trst 7:5. Končni vrstni red: 1. Kranj `90, 2. Trst, 3. Posejdon, 4. Kamnik. Dečki `86: Triglav Živila - Kamnik 16:0. Dečki `91: Triglav Živila - Kamnik 5:2, Kamnik - Delfin (Hrv) 5:7, Delfin - Triglav Živila 2:5; končni vrstni red: Triglav Živila 4, Delfin 2, Kamnik 0.


VERJAMEJO V NAS

Vaterpolsko društvo Kamnik
Maistrova ulica 15, 1241 Kamnik
070  816 797
© 2024 Vaterpolsko društvo Kamnik. All Rights Reserved. Powered by Oblikovalnica